Staatsolie sluit productiedelingscontract voor Nickerieblok

Staatsolie Maatschappij Suriname en Decker Petroleum Marketing uit Trinidad hebben vandaag het productiedelingscontract voor het Nickerieblok ondertekend.

Decker zal exploratie-activiteiten verrichten in het Nickerieblok. De duur van het contract is 37 jaren, waarvan de exploratieperiode 7 jaren is.

Rudolf Elias, Managing Director van Staatsolie, en Mahase Ragoonath, Managing Director van Decker ondertekenden namens de bedrijven het contract. Het blok was aan olie- en gasbedrijven aangeboden tijdens de “Open door invitation”, die liep van 15 september 2017 tot 15 september 2018.

Belangstellende bedrijven konden in deze periode een bod uitbrengen op de blokken Weg naar Zee, Nickerie, Commewijne en Coronie.

De onderhandelingen van Weg naar Zee zijn nog gaande, terwijl het Commewijne- en Coronieblok nog open staan.

Decker zal op eigen risico en voor eigen rekening, petroleumactiviteiten ontwikkelen in het Nickerieblok. Bij een commerciële vondst zal de Staat haar aandeel zal bestaan uit afdrachten uit inkomstenbelasting en winst.

Staatsolie heeft, indien besloten wordt tot ontwikkeling over te gaan, de optie om vanaf de ontwikkelingsfase voor maximaal 50% in het Nickerieblok te participeren. Verder is opgenomen in het contract dat er geen verplichtingen voor Staatsolie zijn indien de exploratieactiviteiten niet leiden tot een commerciële vondst.

Decker is gevestigd in Trinidad en reeds geruime tijd klant van Staatsolie. De focus van het bedrijf is voornamelijk het verwerken van bitumen, asfalt en asfaltproducten, maar de laatste jaren wordt ook interesse getoond in exploratie en productie van olie en gas op land.

Staatsolie richt zich nu op activiteiten in het nearshore- en offshore-gebied en verricht daarom de exploratieboringen in Nickerie niet zelfstandig.

Decker wordt door ondertekening van dit contract, operator van het Nickerieblok. Zij zijn verantwoordelijk voor de operationele werkzaamheden alsook het garanderen van de veiligheid van de medewerkers en bescherming van het milieu.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up