Staatsolie Foundation for Community Development ondersteunt prenataal chromosomen onderzoek

Het Medisch Wetenschappelijk Instituut (MWI) heeft een contract getekend met de Staatsolie Foundation for Community Development in verband met een donatie voor de aanschaf van een NuAIRE NU-8600 Incubator met platform. Het is te verwachten dat de incubator binnen 12 werkweken in Suriname zal zijn.

De incubator is nodig voor het prenatale chromosomen onderzoek op eventuele chromosoom afwijkingen bij het ongeboren kind. Bij dit chromosomen onderzoek wordt het vruchtwater van zwangere vrouwen in kweek gezet in een speciale “kweekkamer “(incubator) zodat de cellen kunnen vermenig-vuldigen door deling. Vervolgens worden de chromosomen van deze cellen onderzocht op eventuele chromosoomafwijkingen bij het ongeboren kind.

De huidige 11 jaar oude incubator is defect en reparatie zou onverantwoord hoge kosten met zich meebrengen. Er moest dus een nieuwe incubator aangeschaft worden.

Alhoewel er voor de chromosomale testen betaald wordt door de patiënt zelf of de verzekering, kunnen de kosten van de incubator onmogelijk geheel doorberekenend worden in de kostprijs van de test. Dit zou de test “onbereikbaar” maken voor veel patiënten. Het gevolg daarvan zou zijn dat essentiële diagnostiek de patiënt “onthouden” wordt met mogelijk levenslange consequenties.

Het MWI heeft na alle mogelijkheden te hebben bekeken zich gewend tot de private sector voor financiering van een nieuwe incubator. Het instituut is daarom ook zeer verheugd dat de Staatsolie Foundation for Community Development binnen een maand de financiering van een nieuwe incubator heeft goedgekeurd. Hiermee is de continuiteit van het onderzoek gegarandeerd en kan het MWI blijven voldoen aan zijn maatschappelijke verplichting naar de gemeenschap.

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up