Staatsbegroting 2019 goedgekeurd met 28 stemmen

De Staatsbegroting 2019 is met 28 stemmen voor en 14 stemmen donderdag tegen goedgekeurd in De Nationale Assemblee (DNA).

DNA-voorzitter Jeniffer Geerlings-Simmons zegt dat het land een begroting nodig heeft. “Hoe wij dan ook zouden staan tegenover de regering, ambtenaren moeten uitbetaald worden. De overheid moet de ziektekostenverzekering betalen voor heel wat burgers, zij moet een bijdrage leveren aan het gezondhouden van de ziekenhuizen, zij moet elk gezin in dit land EBS-subsidie geven, etc….etc”, aldus de DNA-voorzitter.

Zij zegt vervolgens: “Wij hebben dus niet de luxe op tegen de begroting te kunnen stemmen, ondanks wij niet helemaal tevreden waren, hebben we met de regering afgestemd om wijzingen aan te brengen. Ik hoop dat ik de volgende begroting in november mag aannemen”.

Na de aanname van de wet en de felicitaties van enkele DNA-leden kwam president Desire Bouterse aan het woord, die stelde dat eenieder een eigen mening mag hebben, maar centraal dient te staan het algemeen belang van de Surinaamse samenleving.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up