Sport- en Jeugdzaken houdt plenaire sessie met beheersorganisaties sportaccommodaties

Het ministerie van Sport & Jeugdzaken had een plenaire sessie met diverse beheersorganisaties als voorloper op de te houden trainingen, in beheer en onderhoud van sportaccommodaties.

In verband met deze sessie is Berend Rubing als vertegenwoordiger van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) naar Suriname afgereisd.

Rubing heeft naast kennismaking en oriëntatiebezoeken, gedurende deze sessie met diverse beheersorganisaties van sportaccommodaties van gedachten gewisseld. Gesproken werd over de praktische uitdagingen rondom beheer en onderhoud en de aspecten waarin zij wensen te worden bijgeschoold.

Met de verkregen informatie zal het trainingscurriculum op de Surinaamse wenselijkheden worden toegespitst. Voorafgaand op de te houden trainingen heeft Rubing summier zijn inzichten gedeeld.

Het ministerie is ervan overtuigd dat haar nieuwe benadering, met betrekking tot het intensiever betrekken van beheers- en sportorganisaties bij het beheren, exploiteren en onderhouden van accommodaties binnen de verschillende gemeenschappen, het gevoel van mede-eigendom aan te wakkeren.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up