Special Olympics & Nationaal Paralympisch Comité Suriname bezoekt minister Gopal


Het bestuur van zowel Special Olympics als het Nationaal Paralympisch Comité Suriname was op bezoek bij minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken.

Op het hoofdkwartier is er op maandag 14 januari een uiteenzetting gegeven over de organisaties die zich bezighouden met mensen met een beperking, inclusief jongeren. De voorzitter van Special Olympics is Edward Gessel en van het Nationaal Paralympisch Comité Suriname, Franklin Cameron.

Voorzitter Gessel heeft aangegeven dat de Special Olympics zich bezighoudt met mensen die een geestelijke achterstand hebben. Het comité houdt zich bezig met mensen met een lichamelijke beperking.

Special Olympics verschaft reeds 38 jaar sportmogelijkheden voor atleten met een geestelijke beperking. Momenteel begeleidt de organisatie ongeveer 130 mensen met een beperking ouder dan 8 jaar.

Gessel heeft de uitdagingen onder de aandacht gebracht van de minister. Verder heeft hij ook aangegeven dat de organisatie zich aan het voorbereiden is om in maart 2019 deel te nemen aan de World Summer Games in Abu Dhabi.

Suriname neemt met 23 atleten deel aan de spelen die een grote mate van inzet en discipline hebben. In Los Angeles waren de spelen succesvol voor de Surinaamse sporters, waarbij zij 42 medailles in de wacht hebben gesleept.

In augustus dit jaar vindt er ook een ander internationaal meetmoment plaats in Peru, Lima namelijk de Parapanam Games. Hier zal Suriname ook deelnemen aan 3 onderdelen namelijk atletiek, boccia en badminton. Het comité werkt momenteel aan het proces van haar bestaansrecht.

Minister Gopal heeft de uitdagingen en de hoogte punten aangehoord. De bewindsvrouw gaf aan dat er mogelijkheden bekeken zullen worden om de organisaties te ondersteunen, die zich buigen over de ontwikkeling van mensen met zowel een geestelijke als lichamelijke beperking op sportgebied.

De voorzitters van Special Olympics en het comité waren vergezeld door Eduard Held (sport director), Sylvia Dollahsajoeti (Secretaris Generaal) en Ronald Simson (Boccia sport coördinator).(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up