Special Olympics & Nationaal Paralympisch Comité Suriname bezoekt minister Gopal


Het bestuur van zowel Special Olympics als het Nationaal Paralympisch Comité Suriname was op bezoek bij minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken.

Op het hoofdkwartier is er op maandag 14 januari een uiteenzetting gegeven over de organisaties die zich bezighouden met mensen met een beperking, inclusief jongeren. De voorzitter van Special Olympics is Edward Gessel en van het Nationaal Paralympisch Comité Suriname, Franklin Cameron.

Voorzitter Gessel heeft aangegeven dat de Special Olympics zich bezighoudt met mensen die een geestelijke achterstand hebben. Het comité houdt zich bezig met mensen met een lichamelijke beperking.

Special Olympics verschaft reeds 38 jaar sportmogelijkheden voor atleten met een geestelijke beperking. Momenteel begeleidt de organisatie ongeveer 130 mensen met een beperking ouder dan 8 jaar.

Gessel heeft de uitdagingen onder de aandacht gebracht van de minister. Verder heeft hij ook aangegeven dat de organisatie zich aan het voorbereiden is om in maart 2019 deel te nemen aan de World Summer Games in Abu Dhabi.

Suriname neemt met 23 atleten deel aan de spelen die een grote mate van inzet en discipline hebben. In Los Angeles waren de spelen succesvol voor de Surinaamse sporters, waarbij zij 42 medailles in de wacht hebben gesleept.

In augustus dit jaar vindt er ook een ander internationaal meetmoment plaats in Peru, Lima namelijk de Parapanam Games. Hier zal Suriname ook deelnemen aan 3 onderdelen namelijk atletiek, boccia en badminton. Het comité werkt momenteel aan het proces van haar bestaansrecht.

Minister Gopal heeft de uitdagingen en de hoogte punten aangehoord. De bewindsvrouw gaf aan dat er mogelijkheden bekeken zullen worden om de organisaties te ondersteunen, die zich buigen over de ontwikkeling van mensen met zowel een geestelijke als lichamelijke beperking op sportgebied.

De voorzitters van Special Olympics en het comité waren vergezeld door Eduard Held (sport director), Sylvia Dollahsajoeti (Secretaris Generaal) en Ronald Simson (Boccia sport coördinator).(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up