Spanje trekt fregat terug uit armada naar Perzische Golf, wil niet worden meegesleept in conflict met Iran

Redactie GFC Nieuws — Spanje wil niet meegesleurd worden in een militair avontuur tegen Iran. Madrid trok daarom een fregat terug dat deel uitmaakte van een Amerikaanse gevechtsgroep die naar de Perzische Golf trekt “om Iran iets duidelijk te maken.” De Spanjaarden gaven aan dat de operatie buiten hun militaire verplichtingen als NAVO-lid valt.

Waarnemend minister van Defensie Margarita Robles beval het Spaanse oorlogsschip Mendez Nunez de armada te verlaten. De vloot wordt geleid door de USS Abraham Lincoln.

De Spaanse krant El País schreef dinsdag dat de beslissing is genomen “om te voorkomen dat je onvrijwillig in een conflict met Iran terechtkomt.”

Minister Robles zei dat het fregat Méndez Núñez is teruggetrokken omdat de Amerikaanse autoriteiten de oorspronkelijke missie hebben veranderd.

Robles benadrukte dat het besluit technisch, militair, en niet politiek is, en dat Spanje de keuze van Washington respecteert.

“We respecteren de beslissing en wanneer zaken teruggaan naar wat was gepland met de Spaanse marine, zullen we [de missie] hervatten”, zei de minister.

Foto: Wikipedia

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up