‘Soca State’ geteisterd door noodweer, wijken onder water

Trinidad kampt met zware overstromingen. Minister-president dr. Keith Rowley spreekt zelfs van een “nationale ramp” die waarschijnlijk erger zal worden.

Door extreem zware regenval liepen grote delen van het eiland onder. Veel mensen zitten gevangen in hun woningen, omdat wegen onbegaanbaar zijn.

Verschillende delen van het land zijn volledig onbereikbaar zoals Caroni, St. Helena, Kelly Village, Las Lomas et cetera.

“Dit is een nationale ramp,” zei Rowley; “De overstroming is vrij wijdverspreid en vrij ernstig en het gaat veel geld kosten om hulp te bieden aan mensen die zijn getroffen.”

De kustwacht probeert gestrande personen met bootjes te bereiken en over te brengen naar noodopvang.

Op veel plaatsen waren mensen gedwongen op daken te klimmen om zich in veiligheid te brengen. Veel mensen raakten een groot deel van hun inboedel kwijt.

Foto: Sunday Express

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up