‘Slecht onderwijs oorzaak criminaliteit op Jamaica’

De enorme criminaliteit op Jamaica is te wijten aan het slechte onderwijssysteem in het verleden. Dat zei Ruel Reid, de Jamaicaanse minister van Onderwijs, Jeugdzaken en Informatie.

Het vroegere onderwijssysteem heeft ongeletterde studenten opgeleverd die een ravage aanrichten op het eiland, zei Reid op een herdenkingsdienst voor de vermoorde studente Yetanya Francis.

Yetanya werd in de nacht van 23 augustus verkracht en gedood; haar hoofd werd ingeslagen en haar lichaam in brand gestoken in de buurt van haar woning.

Ze ging van huis naar een winkel en kwam niet terug, waarna haar verkoolde resten de volgende ochtend tijdens een zoektocht werden gevonden.

“De geschiedenis van het onderwijs is er een waar alleen een kleine groep bevoorrechten een goede opleiding kregen,” zei Reid.

De minister wees erop dat jarenlang 7 van de 10 jongeren niet verder kwamen dan het basisonderwijs. “Veel jonge mensen in de criminaliteit zijn letterlijk ongeletterd omdat velen van hen nooit een kans op onderwijs hebben gehad. Zij nemen nu wraak op de samenleving,” zei hij.

Foto: GoFundMe

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up