‘Slecht onderwijs oorzaak criminaliteit op Jamaica’

De enorme criminaliteit op Jamaica is te wijten aan het slechte onderwijssysteem in het verleden. Dat zei Ruel Reid, de Jamaicaanse minister van Onderwijs, Jeugdzaken en Informatie.

Het vroegere onderwijssysteem heeft ongeletterde studenten opgeleverd die een ravage aanrichten op het eiland, zei Reid op een herdenkingsdienst voor de vermoorde studente Yetanya Francis.

Yetanya werd in de nacht van 23 augustus verkracht en gedood; haar hoofd werd ingeslagen en haar lichaam in brand gestoken in de buurt van haar woning.

Ze ging van huis naar een winkel en kwam niet terug, waarna haar verkoolde resten de volgende ochtend tijdens een zoektocht werden gevonden.

“De geschiedenis van het onderwijs is er een waar alleen een kleine groep bevoorrechten een goede opleiding kregen,” zei Reid.

De minister wees erop dat jarenlang 7 van de 10 jongeren niet verder kwamen dan het basisonderwijs. “Veel jonge mensen in de criminaliteit zijn letterlijk ongeletterd omdat velen van hen nooit een kans op onderwijs hebben gehad. Zij nemen nu wraak op de samenleving,” zei hij.

Foto: GoFundMe

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up