Slapen naast je hond heeft gezondheidsvoordelen

GFC NIEUWS- Een recente studie werd uitgevoerd door de ‘Mayo Clinic’ om te ontdekken als de aanwezigheid van een hond mensen die diep in slaap zijn al dan niet stoort.

Veertig gezonde participanten met geen enkele slaap-gerelateerde problemen werden geobserveerd, samen met hond die niet jonger waren dan 6 maanden oud.

Wat de studie heeft aangetoond, is dat elke deelnemer meetbaar beter sliep met hun hond in de kamer – de grootte van de hond maakte niets uit, ook niet hoe vaak ze rondliepen in de nacht.

“De meeste mensen nemen aan dat het hebben van huisdieren in de slaapkamer een verstoring is,” zegt Lois Krahn van de Mayo Clinic.

“We vonden uit dat veel mensen eigenlijk troost vinden en een gevoel van veiligheid ervaren als ze met hun huisdier slapen.”

“Tegenwoordig zijn veel eigenaren voor langere tijd per dag uit huis en willen de tijd die ze doorbrengen met hun gezelschapsdier maximaliseren als ze thuis zijn.”

“Ze ’s nachts in de slaapkamer hebben, is een makkelijke manier om dat te doen.”

“Eigenaren van huisdieren kunnen comfort vinden, wetende dat ze hun slaap niet negatief zal beïnvloeden.”

En zoals we allemaal weten, hoe beter de slaap, hoe meer gezondheidsvoordelen we plukken!

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up