Slachtoffer psoriasis heeft schubben over 90% van haar lichaam

GFC NIEUWS- Een moeder van twee kinderen heeft onthuld hoe het is om te leven met een erge vorm van psoriasis, die bijna haar hele lichaam heeft bedekt met schubben.

Psoriasis, zilverschub of schub(ben)ziekte (psoriasis vulgaris) is een veelvoorkomende, erfelijke, niet besmettelijke, chronische auto-immuunziekte, gekenmerkt door een versnelde deling (proliferatie) en verminderde rijping (differentiatie) van hoorncellen in de opperhuid.

Omdat de cellen niet normaal uitrijpen is ook het afschilferen verstoord, waardoor lokaal sterke nieuwe aanmaak van huidcellen met schubbige schilfervorming op de aangedane plaatsen plaatsvindt.

Hoewel psoriasis vooral tot uiting komt in de huid, is het niet primair een huidprobleem, maar een ontregeling van het immuunsysteem (auto-immuunziekte)

Sabrina Speaks uit de VS was slechts 12 toen ze met deze conditie werd gediagnosticeerd. Ze heeft constant pijn en werd vaker gepest op school.

In eerste instantie dachten artsen dat ze leed aan een schimmelinfectie. Later bleek het te gaan om de ergste vorm van psoriasis.

Sabrina, 23, zegt dat haar man Daniel (28) en meisjes, Sophia en Madison, haar hebben gered van depressie en haar de kracht geven om over haar ziekte uit te komen en zo bewustwording te helpen creëren over deze aandoening.

TV-ster Kim Kardashian heeft recentelijk onthuld dat ze niet lijdt aan lupus, een auto-immuuntoestand waarin bloedingen plaats kunnen vinden, maar ook de kansen op trombose, longembolie of infarcten verhoogd zijn, doordat het bloedstollingsproces verstoord wordt door een infectie, medicijn of andere aandoening.

De celebrity zegt dat ze wel gediagnosticeerd is met psoriatic arthritis, een combinatie van ontstekingsreuma en de huidziekte psoriasis.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:

Tumor van 5,5 kg verwijderd uit maag man

GFC NIEUWS- Een man die ging naar de spoedeisende hulp met ernstige maagpijn moest in allerijl worden geopereerd toen een gigantische tumor werd gespot. Zie…

Delen:

Kraken van nek kan lijden tot beroerte

GFC NIEUWS- Hoewel het kraken van je nek een vrij onschuldige handeling is, kan het in zeldzame gevallen voor ernstige problemen zorgen. Zie ook een…

Delen:
Scroll Up