SFB presenteert verslag Belastingseminar aan voorzitter DNA

Het bestuur van de Surinaamse Federatie van Belastingadviseurs (SFB) heeft maandag het verslag en de conclusies en aanbevelingen van het Belastingseminar 2017 aangeboden aan DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

Het seminar is op 20 oktober gehouden rond het thema “Fiscale wetgeving als basis voor duurzame ontwikkeling”. Daarbij zijn twee inleidingen en een paneldiscussie gehouden over de invoering van de BTW.

Gelijk na de aanbieding aan de DNA-voorzitter, werd het verslag ook bezorgd bij minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme, de Staatsraad en het management van de Belastingdienst.

Bij de aanbieding aan DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei Roy Shyamnarain, voorzitter van de SFB, dat de SFB de actieve participatie van de DNA-voorzitter en een aantal DNA – leden in het gehouden seminar zeer op prijs heeft gesteld.

Mede daardoor kon het seminar voldoen aan het doel dat de SFB hiermee voor ogen heeft gehad. Namelijk het bieden van een forum aan stakeholders, voor een vruchtbare discussie over de belastingheffing in Suriname in het algemeen, en over de invoering van de BTW in het bijzonder.

De DNA-voorzitter zei hierop blij te zijn met het initiatief van de SFB om het seminar te organiseren en gaf verder aan dat dit meer moet gebeuren binnen onze samenleving.

Zij zegt veel geleerd te hebben uit de inleidingen en de paneldiscussie tijdens het seminar. Daarom verwacht zij dat de conclusies en aanbevelingen hiervan een nuttige bijdrage zullen zijn voor onder andere de komende discussie in DNA over invoering van de BTW.

Geerlings-Simons besloot met op te merken dat DNA nog geen ontwerpwet BTW voor behandeling heeft ontvangen, maar zij hoopt dat als het ontwerp eenmaal bij DNA is, wij met alle input uit de gemeenschap tegen eind volgend jaar een goede BTW-wet kunnen hebben.

Belangstellenden kunnen een exemplaar van het verslag en de conclusies en aanbevelingen van het SFB Belastingseminar 2017 opvragen via surfedbel@yahoo.com.(GFC)

Meer nieuws

Haïtiaans echtpaar omgekomen bij brand

Een Haïtiaans echtpaar is zaterdag aan de Robby Gadjrajweg in het ressort Jarikaba omgekomen bij een brand. Toen de brandweer van post Jarikaba ongeveer zeven…

Laxans kan leiden tot darmaandoeningen

Laxeermiddelen zouden weleens niet zo heel gezond kunnen zijn, vermoedt onderzoeker Justin Sonnenburg van de Stanford University School of Medicine in Californië.  Zijn team voerde…

OHM brengt muzieknotenboek uit

In verband met de herdenking van 145 jaar Hindoestaanse Immigratie heeft stichting Organisatie Hindoe Media een muzieknotenboek uitgebracht. Dit om kinderen, musici en anderen te…

Zanger bouwt eigen stad met eigen valuta

Senegal krijgt een nieuwe cryptovaluta en een nieuwe stad: Wakanda. Of beter gezegd: een Wakanda-lookalike. Beide worden vernoemd naar de geestesvader: AKoin  en Akon Crypto…

Mislukte roofpoging aan de Koosstraat

De 47-jarige Steven F. is vorige week donderdag door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) aangehouden. Het RBTP speelde in op de melding…

Brug Tout Lui Faut kanaalweg opgeleverd

“We zijn vandaag hier bijeen om een goed herstelde brug aan u als gemeenschap over te dragen”. Dit zei districtscommissaris (dc) Audrey Hankers van Wanica-Zuidoost…

Dholak masterclasses in Suriname

Van 25 juni tot en met 29 juni worden er masterclasses voor de Dholak verzorgd door Soerin Ramkhelawan, gecoördineerd door Sociaal-culturele en sportvereniging (SCSV) SEWA….

Scroll Up