Servische oppositie bestormt presidentieel paleis: ‘Wanbeheer en vriendjespolitiek’

Redactie GFC Nieuws — Een grote groep demonstranten bestormde zondag het paleis van de Servische president. Het gebouw werd omsingeld, terwijl de betogers het Servische volkslied zongen. Zij beschuldigen president Aleksandar Vucic van wanbeheer.

De oppositie demonstreert al maanden tegen de president. Zondagmorgen verzamelden duizenden mensen zich voor het paleis in het centrum van Belgrado, waar Vucic een persconferentie zou houden.

Na enkele uren rukten zij op naar het politiebureau om de vrijlating van gevangengenomen activisten te eisen.Terwijl de persconferentie aan de gang was, braken de demonstranten met een vrachtwagen door een politiecordon en belegerden het Novi Dvor-paleis.

De leiders van het protest kondigden aan dat zij niet van plan waren te vertrekken. “Wij hebben maar één eis: dat Vucic aftreedt,” zei Bosko Obradovic, een van de aanvoerders.

De demonstratie was georganiseerd door de Alliantie voor Servië, die meer dan 30 oppositiepartijen en -groepen verenigt. Zij beschuldigen Vucic van corruptie, nepotisme, wanbeheer en vriendjespolitiek.

De president zei in een reactie dat “de fascist Obradovic en de oligarchen Dragan Dilas en Vuk Jeremic, die 500 miljoen dollar hebben geroofd, terug aan de macht willen komen om nog meer te stelen. Ik ben hun doelwit omdat ik werk voor politieke consolidatie en economische ontwikkeling van Servië.”

Foto: Twitter

Delen:

Meer nieuws

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:
Scroll Up