Schrijfjuristen zullen werkdruk rechters civiele zaken minimaliseren

Met de komst van de eerste groep schrijfjuristen komt er verlichting voor de rechters van civiele zaken.

De druk op de rechters is zo groot dat zij er niet aan toe komen om alle werkzaamheden af te krijgen in een kort tijdsbestek. Dit is de reden waarom rechtszaken lang duren.

Met de komst van de 7 schrijfjuristen die vorige week hun certificaat Schrijfjurist Civiel in ontvangst hebben genomen, zal de werkdruk op de rechters voor een deel zijn verholpen.

De schrijfjuristen: Soraya Changoer, Marc Ombre, Grasila Sitaram, Kajal Tahdil, Vanessa Van der San en Marlon Warner helpen al vanaf begin april met het analytisch lees- en uitzoekwerk en assisteren in het formuleren van het oordeel op schrift.

De Stichting Juridische Samenwerking Suriname Nederland (SJSSN) was belast met de opleiding. De interim-directeur Romana Gardeslen vertelde dat de opleiding uit een theoretisch – en stage gedeelte van twaalf maanden bestond.

Surinaamse en Nederlandse dragers van het recht hebben de colleges aan de cursisten verzorgd. Zaken als bewijsrecht, analyseren en schrijven van juridische betogen, civiele vonnis, kort geding, rechtshandeling en overeenkomst zijn aan de orde gekomen, in de afgelopen vijftien maanden. “Hun ondersteuning is een aanzet, maar we zijn er absoluut nog niet. Voor de burgers betekent dit dat personen van wie de rechtszaken voor vonnis staan, die zaken afgehandeld worden op de afgesproken tijd”.

Delen:

Meer nieuws

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:

VHP’er Sanjay Jairam naar de NDP

NDP-voorzitter Desi Bouterse introduceerde de VHP’er Sanjay Jairam zaterdagavond als de nieuwe aanwinst van de partij. Delen:

Delen:

Waidoe officieel NDP’er

NDP-leider Desi Bouterse heeft het DNA-lid William Waidoe zaterdag tijdens een massameeting in Nickerie persoonlijk verwelkomd. Delen:

Delen:

Kookgasprijzen niet verhoogd

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zegt in een persbericht dat de tarieven voor kookgas niet worden verhoogd. Delen:

Delen:

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:
Scroll Up