Schoolzwemproject Neptunes verkleint aantal verdrinkingsdoden

Het Learn to Swim Literacy Program (LSLP), het schoolzwemproject van Zwemvereniging Neptunes is afgesloten met zwemexamens en met een gameday. Het LSLP voorziet volgens de organisatie in een nationale behoefte, levert een wezenlijke bijdrage aan de zwemsport in Suriname én draagt bij aan het verkleinen van het aantal doden door verdrinking.

Dit zwemproject is op 15 november 2017 van start gegaan in zwembad Parima en is uitgevoerd met fondsen van de Republic Bank Suriname in het kader van hun Power To Make a Difference Program.

Het project is gestart met ca. 120 leerlingen van de O.S. Wintiwai van groep 4, groep 5 en groep 6. Na 8 maanden zwemlessen, inclusief een verlenging van een maand, zijn er verspreid over 68 leerlingen in totaal 47 zwemdiploma’s A en 34 zwemdiploma’s B afgeleverd. De rest van de leerlingen heeft een zwemrapport ontvangen met scores van hun vaardigheden.

Het hoofddoel van Neptunes is om kinderen van minder gefortuneerde ouders de gelegenheid bieden om de zwemsport ook in een zwembad te beoefenen. Met dit programma heeft zij ruimschoots invulling kunnen geven aan dit doel.

Het ligt in de bedoeling om in een na traject de uitschieters van het schoolzwemproject verder te begeleiden in het wedstrijd zwemmen.

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:
Scroll Up