Schoolpakkettenproject First Lady voor de derde maal succesvol

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft voor de derde maal woensdag in de Congreshal schooltassen overhandigd aan scholieren die komen uit verschillende tehuizen, sociale instellingen en ook kinderen uit individuele gezinnen. De presidentsvrouwe is bijzonder onder de indruk van de manier waarop haar schooltassenproject tot nu toe is uitgevoerd.

De first Lady merkte op dat er vóór de vakantie reeds 3000 schooltassen zijn verstrekt in de districten Brokopondo, Para, Wanica, Commewijne, Marowijne, Nickerie en Paramaribo. De laatste hoeveelheid schooltassen zijn verdeeld over vier dagen, waarvan deze de derde dag is geweest.

Rond eind van de maand september vindt er nog een project plaats, waarbij weer schooltassen in de Congreshal aan schoolgaanden zullen worden geschonken. De aanwezige ouders en verzorgers zijn door de presidentsvrouwe op het hart gedrukt om hun kinderen te blijven stimuleren, ondersteunen en te motiveren, ondanks het feit dat wij het moeilijk hebben.

Onder de aanwezigen hoorde ook bij, Glenda Noersalim, echtgenote van minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken. Zij gaf aan dat er heel wat gezinnen zijn die het financieel ontzettend moeilijk hebben en dat dit initiatief van de first Lady een enorme hulp is voor de ouders die het zich niet kunnen permitteren.

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up