Schoolkinderen Santigron klaargestoomd door motivatiesessie

Zondag 24 september was voor de schooljeugd van het dorp Santigron een bijzondere dag. In de krutu oso van het dorp hebben schoolgaande jongeren een schooltas met of zonder inhoud kunnen bemachtigen. De voorzitter van de Stichting, Daniella Menig, blikt tevreden terug.

In de eerste instantie waren de schoolpakketten alleen bestemd voor de schoolgaande jongeren die woonachtig zijn in het dorp. Maar om een ieder tevreden te stellen zijn er ook schooltassen gegeven aan de schoolgaanden die met vakantie waren in het dorp.

Voor extra motivatie zijn de geslaagden naar het Mulo ook in de bloemetjes gezet. De best geslaagde mocht van de organisatie een envelop met inhoud in ontvangt nemen. Daarnaast mochten zij ook luisteren naar het succesverhaal van Emile Misiedjan, een rolmodel dat zelf in het dorp naar school is geweest, en heel veel offers heeft moeten doorstaan om zodoende zijn doel te bereiken.

Op deze manier dacht stichting Wisadu ”wij zullen het doen”, als initiatiefnemer van het project de schoolgaande jongeren te motiveren en te inspireren om het huidig schooljaar vol frisse moed te starten en het schooljaar succesvol af te ronden.

Middels soortgelijke projecten beoogt de stichting haar doelstellingen te realiseren. Enkele doelstellingen van Stichting Wisadu zijn het stimuleren, het bewaken en het bevorderen van het sociaal-maatschappelijk welzijn van de Surinamers in het algemeen en van de “kansarmen” in het bijzonder en ook het bevorderen van de schoolprestaties van kinderen en de participatie van ouders in het onderwijsgebeuren van hun kinderen.

Wisadu heeft enkele sponsoren benadert en de sponsoren die dit project tot een succes hebben doen verlopen zijn het Ministerie van Sport en Jeugdzaken via het project van The United Nations Sustainable Development Goals Youth Ambassador Program (UN SDG YAP), Staatsolie, SOL en Holidays Snacks.

Het lid van het dorpsbestuur, Kapitein Landveld Joannie, juicht deze activiteit toe en wenst de organisatie heel veel kracht toe voor de voortzetting van het werk.(GFC)

Meer nieuws

Oude vete uitgemond in steekpartij

De 51-jarige Ivan D. is zaterdagmorgen met een scherp voorwerp neergestoken door de 41-jarige Eugene L. Ivan heeft verwondingen opgelopen in zijn buikstreek en op…

Dotcom roept op: ‘Dump de dollar!’

Internetondernemer Kim Dotcom roept op tot het dumpen van de Amerikaanse dollar. Mensen kunnen hun geld liever stoppen in goud en cryptovaluta omdat de waarde…

OWT&C gaat voor hervorming oude vuilstortplaats

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) hield een stakeholders consultatiebijeenkomst over de milieu en sociale analyse voor de ontwikkeling van de nieuwe…

Reis president Bouterse naar Cuba uitgesteld

Het eerder aangekondigd bezoek van de president Desiré Bouterse aan Cuba vandaag is vanwege onvoorziene omstandigheden uitgesteld. Het staatshoofd nu woensdag afreizen, meldt het NII….

President Bouterse beëdigt Granman Aboikoni

Onder grote belangstelling heeft president Desiré Bouterse Granman Albert Aboikoni van de stam der Saramaccaners vandaag op het presidentieel paleis beëdigd en geïnstalleerd. Daarvoor werd…

Lid Veiligheidsdienst houdt inbreker aan

De 52-jarige Kemradj R. is afgelopen week aan de Toevluchtweg aangehouden door een lid van de Binnenlandse Veiligheidsdienst. Kemradj reed op een fiets met een…

Scroll Up