Scholen omgeving Ornamibo blijven gesloten

Alle scholen in de directe omgeving van vuilstortplaats Ornamibo blijven tot en vrijdag gesloten, vanwege het gevaar voor de gezondheid. Ruim twee weken woedt er een brand op de vuilstortplaats die zorgt voor een enorme rookontwikkeling.

Behalve de bewoners ondervinden ook de leerlingen last van deze rookontwikkeling. Tientallen personen zijn intussen behandeld in het ziekenhuis voor onder meer kortademigheid, misselijkheid en hoofdpijn.

Een regeringsdelegatie brengt vandaag onder leiding van vicepresident Ashwin Adhin een bezoek aan het gebied.

Maandag zijn 5000 mondkapjes verdeeld in de omgeving. Onder andere gingen minister Antoine Elias van Volksgezondheid en burgermoeder Audrey Hankers huis aan huis om de mondkapjes te verdelen. Beloofd werd dat de regering uiterlijk vrijdag met een structurele oplossing komt.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up