SBB informeert gemeenschap en bedrijven Kabalebo over concessiegebieden

Een delegatie van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) bracht afgelopen week een werkbezoek aan het bestuursressort Kabalebo.

Tijdens dit bezoek is een uitgebreide presentatie gegeven aan de districtscommissaris, Joanne Aroepa en het traditioneel gezag. Verder waren ook vertegenwoordigers van verschillende bedrijven in het gebied, de politie en het leger uitgenodigd voor deze presentatie.

De aanwezigen zijn geïnformeerd geworden over de taken en bevoegdheden van de SBB. Er is breedvoerig uitgelegd op welke manier de SBB te werk gaat en wat hun bevoegdheden zijn. Daarnaast kwam ook aan de orde de juridische basis van deze organisatie en werden er cijfers van de opbrengsten uit de bosbouw gepresenteerd.

Verder werd ook een beeld gegeven hoeveel bos er door de jaren heen is geexploiteerd en waar er concessies zijn aangevraagd en uitgegeven. Hierbij werd ook behandeld de voorwaarden voor aanvraag van een concessie en de eisen waaraan de concessionaris zich moet houden wanneer die reeds een beschikking heeft.

Het is ook gebleken dat een nauwe samenwerking tussen de SBB, de politie en de bestuursdienst vereist is om controle uit te voeren op de bedrijven die in het gebied operationeel zijn.

Aan het eind van de presentatie overhandigde directeur Jerry A-kum een kaart van het gebied met daarop de concessies aan de districtscommissaris.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up