Saudi-Arabië wil tiener (18) executeren voor protesten tegen regering 7 jaar geleden

De 18-jarige Murtaja Qureiris wordt gedreigd met executie, omdat hij als elfjarige jongen meedeed aan demonstraties tegen de Saoedische regering.

In een CNN-filmpje is te zien hoe de jongen in 2011 een groep van 30 kinderen leidde tijdens een demonstratie.

Qureiris is al 5 jaar in detentie. Volgens Amnesty International werd de jongen op 13-jarige leeftijd opgepakt, vanwege zijn participatie aan anti-regeringsdemonstraties.

“Het volk eist mensenrechten!” schreeuwde hij herhaaldelijk door een megafoon, terwijl hij op een bromfiets zat.

Drie jaar later werd Qureiris gearresteerd door de Saoedische regering toen hij en zijn familie onderweg waren naar Bahrain.

Als de executie wordt uitgevoerd, is hij de vierde gevangene die de doodstraf krijgt voor een misdaad die zij hebben gepleegd toen ze nog geen 18 jaar oud waren.

Delen:

Meer nieuws

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:
Scroll Up