Sapoen: corrupte politici moeten naar huis

“Willen we het verschil uitmaken met andere politieke partijen, dan moeten we ook ernstig nadenken over het huidig politiek stelsel in Suriname waar het heel moeilijk is consequenties te verbinden aan corrupt gedrag”.

“Wanneer het duidelijk is dat ministers of andere gezagsdragers in de fout gaan, dan heeft eenieder politieke dekking”, voerde Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervorming- en Vernieuwsingsbeweging (HVB) aan tijdens de installatievergadering van het Ressortbestuur Koewarasan in het weekend.

Het moet volgens Sapoen mogelijk zijn dat corrupte bewindslieden met een motie van wantrouwen naar huis worden gestuurd, maar dat kan alleen in een parlementair stelsel.

“Dat zou ook betekenen dat onze Grondwet gewijzigd zal moeten worden. “Dat is een heel langdurig proces, maar de discussie moet wel op gang komen”.

“Dit is belangrijk, omdat het afnemend vertrouwen van de burgers in de politiek en politici er veel mee te maken heeft. De onlangs gehouden IDOS-peiling heeft dat trouwens ook aangegeven”, meent Sapoen.

De peiling heeft volgens de politiek leider ook uitgewezen dat het hard werken van de HVB vruchten heeft afgeworpen. “We zijn nu zelfs sterker dan de rode partij. Eerlijk is eerlijk: je kunt de HVB toch niet vergelijken met de zovele partijen die nu als paddenstoelen uit de grond verrijzen?”

Sapoen deed een dringend beroep op de partijvoorzitter dit signaal goed op te pakken en in alle rust en eenheid door te gaan met zijn politieke missie.

Partijvoorzitter Mike Noersalim benadrukte dat de ‘H’ van Hervorming nu in deze tijd ook moet worden verstaan als ‘Harder’ werken, “want alleen zo komt een land vooruit. Laten we geen tijd verspillen om af te geven op politieke opponenten, maar ons concentreren op de zaken die belangrijk zijn voor ons land en onze samenleving”.

Onder luid applaus beloofde Noersalim dat binnenkort na registratie van drop-outs in het gebied, er gratis ICT en computerreparatielessen zullen worden verzorgd.

De vergadering werd ook bijgewoond door de parlementariër Celsius Waterberg die zijn felicitaties overbracht aan het uit 15 personen bestaand ressortbestuur dat onder leiding staat van Robbert Troenopawiro.(GFC)

Meer nieuws

Worstelcaravaan op 1 september in Nickerie

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) organiseert op zaterdag 1 september in samenwerking met SCV Karishma een worsteltoernooi in het district Nickerie. Dit zal plaatsvinden in…

Hiv-training voor gezondheidswerkers

Gezondheidswerkers (artsen en hiv-verpleegkundigen) van de RGD en enkele medewerkers van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) nemen deel aan een tweedaagse HIV-training, die vandaag van…

28 recreatieoorden in Para goedgekeurd

28 exploitanten van recreatieoorden hebben woensdag hun toestemming en goedkeuring ontvangen. Deze oorden zijn door het traject van controle op naleving van de geldende voorwaarden…

Nieuwe procedure schrijf- en spelfouten CBB

Als gevolg van artikel 67a van het Burgerlijk wetboek kunnen kennelijke schrijf- of spelfouten en misslagen zonder tussenkomst van de rechter worden verbeterd. De bevoegdheid…

Dc Kenya Pansa neemt waar in district Para

Districtscommissaris (dc) Kenya Pansa van Brokopondo heeft woensdag de leiding van het district Para overgenomen van dc Armand Jurel. De burgermoeder zal voor een korte…

Officieel startsein rehabilitatie beddenhuis AZP

Vandaag wordt het officieel startsein gegeven voor rehabilitatie van het beddenhuis van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De ondertekening van de overeenkomst voor de renovatie…

Theatervoorstelling ‘Krape in actie’

De Werkplaats voor Podiumkunsten (Art Laboratorium Suriname en Lisibeti Music Performing Arts) organiseert dit weekend de jeugdtheatervoorstelling ‘Krape in actie’ in het Cultureel Centrum Suriname….

Scroll Up