Saoedi-Arabië wist het – eerlijk waar – niet: journalist Khashoggi is vermoord, in de ambassade, door bezoekers

De Saoedi’s zijn eruit: na “diepgaand onderzoek” is eindelijk “ontdekt” dat de journalist Jamal Khashoggi tijdens een gevecht in de ambassade is omgekomen.

De officiële lezing is dat Khashoggi op 2 oktober in gevecht raakte met een groep mannen die hij in de ambassade had ontmoet.

Er zijn inmiddels 18 Saoedische burgers gearresteerd; twee hoge functionarissen, onder wie generaal Ahmad al-Asiri, adjunct-directeur van de inlichtingendienst, zouden vanwege het incident zijn ontslagen.

De ambassade heeft nog geen verklaring gegeven hoe het gevecht in het zwaar bewaakte gebouw mogelijk was zonder dat beveiligers tussenbeide kwamen.

Het is formeel ook nog niet duidelijk wat er met het lichaam van Khashoggi is gebeurd. Turkse onderzoekers zeggen dat de Saoedische autopsie-expert Salah Muhammad al-Tubaigy direct na de moord het lichaam van Khashoggi in stukken begon te hakken.

 

De Amerikaanse Republikeinse senator Lindsey Graham reageerde uiterst gereserveerd en twitterde: “Om te zeggen dat ik sceptisch ben over het nieuwe Saoedische verhaal over de heer Khashoggi is een understatement.”

John Sawyers, voormalig hoofd van de Britse spionagedienst MI6, zei dat de verdwijning van Khashoggi een wake-up call was voor de Amerikaanse regering over “hoe gevaarlijk het is wanneer mensen denken dat ze onschendbaar zijn vanwege hun relatie met de Verenigde Staten.”

Delen:

Meer nieuws

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:
Scroll Up