Santokhi schenkt 110 zwemvesten aan leerlingen Donderskamp, Corneliskondre en Kalebaskreek

VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi heeft in totaal 110 zwemvesten gedoneerd aan leerlingen van scholen te Donderskamp, Corneliskondre en Kalebaskreek.

Eind december 2018 werd Suriname opgeschrikt door een bootongeluk op de Coppenamerivier, nabij de Kalebaskreek. De opvarenden hadden genoeg geen zwemvesten aan, waardoor een aantal van de opvarenden het leven liet. Het verdriet was enorm groot, meent de VHP.

Toen dit bootongeluk ter ore kwam van Santokhi heeft hij direct de opdracht gegeven een inzamelingsactie op touw te zetten, waardoor de nood van de nabestaanden enigszins gelenigd kon worden. Binnen twee weken werd er ruim SRD 26.000,- opgebracht en verdeeld onder de nabestaanden.

Echter typeerde Santokhi de inzamelingsactie als reactief handelen. Om te voorkomen dat op dezelfde manier meer mensenlevens verloren gaan, dient er preventief gehandeld te worden. Daarom bedacht de VHP-voorzitter het project “Elk varend schoolkind een zwemvest”.

Het projectdossier is afgerond, maar de financiering loopt een beetje stroef, ondanks toezeggingen die toen waren gedaan, maar er is hoop om dit project alsnog af te ronden. Om elke vorm van politieke inmenging te voorkomen, trok hij twee politiek onafhankelijke stichtingen aan om het projectdossier op te stellen.

Afgelopen weekend was het zover en kon Santokhi de eerste zwemvesten overhandigen aan alle leerlingen en leerkrachten van de scholen te Donderskamp, Corneliskondre en Kalebaskreek.

Naast de zwemvesten zijn er 20 reddingsboeien geschonken om onder de boothouders te verdelen die het riviertransport tussen de dorpen onderhouden. De zwemvesten komen van een donor die niet bij naam genoemd wil worden.

Aan de schoolleider van Donderskamp, Ignatius Mande, werd ook een hoeveelheid verzamelde nieuwe en gebruikte kleding verstrekt ten behoeve van kinderen die ze in de dorpen nodig hebben. Met de schenking zijn de kinderen in ieder geval voor het komend schooljaar van voldoende gymtruitjes voorzien. De schoolleider was bijzonder ingenomen met de schenking en bedankte Santokhi voor zijn bijzondere inzet.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up