Santokhi met delegatie naar Dritabiki voor Liba Krutu

Op uitnodiging van de commissie “Liba Krutu”, ingesteld door de granman der Aukaners Bono Velanti, vertrok een delegatie van de VHP vanmorgen onder leiding van voorzitter Chandrikapersad Santokhi naar Dritabiki teneinde als toehoorder deel te nemen aan de Krutu.

De tien man tellende delegatie waarin ook participeren de ondervoorzitter Asis Gajadien en de 2e secretaris Stan Dijksteel, zal morgen worden aangevuld met de twee VHP DNA-leden Dew Sharman en Joties Jaggernath, die zijn ingedeeld in de delegatie van DNA.

“De VHP is op de uitnodiging ingegaan om uit eerste hand te vernemen wat de binnenlandbewoners als hun belangrijkste uitdagingen zien om zichzelf te ontwikkelen en om in de discussies in de marge van de Krutu, na te gaan hoe broeders en zusters in het binnenland de problemen opgelost willen zien”, laat de partij optekenen.

Ook is het voor de partij een welkome gelegenheid om alle daar aanwezige granmans der Marrons en die der Inheemsen te ontmoeten en afspraken te maken over de relatie tussen de partij en de totale binnenlandse gemeenschap.

Het is de eerste keer dat er zo’n Krutu, van deze omvang gehouden wordt dus vond de VHP het noodzakelijk deel te zijn van dit historische moment.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:
Scroll Up