Santokhi keynote speaker Transparency Institute Guyana

Op uitnodiging van Transparency Institute Guyana Incorporation (TIGI) is de voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, vandaag afgereisd naar ons buurland Guyana om de key-note presentatie te houden tijdens het jaarlijkse diner van de organisatie op zaterdag 23 maart met prominenten uit de Guyanese samenleving.

Transparancy Institute Guyana Incorporation is een onderdeel van Transparancy International, een organisatie die zich inzet voor de wereldwijde bestrijding van corruptie.

Uit onderzoeksrapporten van Transparancy International is gebleken dat de corruptie-perceptie index in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied verder is toegenomen.

Transparancy International is daarom met haar ‘Transparency International Caribbean Network’ een samenwerking begonnen met landen uit het Caribisch gebied: Jamaica, Haïti, Trinidad en Tobago, Bahama’s en Guyana, om na te gaan hoe corruptiebestrijding en transparantie verbeterd kunnen worden.

De titel van de keynote door de voorzitter van de VHP is “Building open, resilient and sustainable societies. Making policies transparent, holding our leaders and people accountable”.

Santokhi zal ingaan op wat gedaan moet worden om een open, transparante en duurzame samenleving te ontwikkelen, met verantwoordelijke burgers en leiders. Hij zal aangeven dat naast onmiddellijke- en korte termijn maatregelen, ook moet worden gewerkt aan lange termijn acties.

Dit is niet alleen de verantwoordelijkheid van de regering en de overheid. Het vereist ook dat de Nationale Assemblee, het bedrijfsleven, religieuze organisaties, e.a. functionele groepen actief hun bijdrage moeten leveren om een saamhorige, eerlijke en op groei gerichte samenleving te creëren.

Santokhi ziet ook een belangrijke rol voor de ouders, familie en het onderwijssysteem waar kinderen het grootste deel van hun jeugd doorbrengen.
Met name in het kader van de bestrijding van corruptie en goed gebruik van natuurlijke hulpbronnen, zal een open, transparante en verantwoordelijke samenleving nodig zijn, met gespecialiseerde en onafhankelijke instituten die deze enorme rijkdommen zullen moeten managen.

Het TIGI-fundraisingdiner wordt jaarlijks toegesproken door diverse prominente sprekers uit de regio, die elk vanuit hun specialisatie, hun ervaringen en zienswijze delen over de kijk op hun maatschappij.

Delen:

Meer nieuws

1 juli-zwemmarathon in aantocht

De Surinaamse Zwembond (SZB) houdt de 44ste editie van de 18 km lange Open Waterwedstrijd in de Surinamerivier. Delen:

Delen:

Nickeriaanse polders krijgen hulpapotheken

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in Nickerie, die medicijnen moeten afnemen, tegemoet te komen is de regering Bouterse-Adhin voornemens apotheken op…

Delen:

Chotkan wil integrale aanpak infrastructuur

De technische afdelingen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) starten binnenkort naast de reguliere werkzaamheden, met een integrale aanpak van infrastructuur…

Delen:

Bromfietser doodgereden

De 47-jarige bromfietser, Guillano Biswane, is na een aanrijding overleden. Delen:

Delen:

Minister Elias verwelkomt 50 Cubaanse artsen

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid en zijn collega van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle, hebben samen met de ambassadeur van Cuba, Manuel Javier…

Delen:

Algemene richtlijnen voor halalvoedsel vastgesteld

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) heeft als verantwoordelijke voor standaarden in Suriname met trots de Nationale Standaard “Algemene Richtlijnen voor Halalvoedsel” afgekondigd op 18 juni….

Delen:

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:
Scroll Up