Santokhi installeert functionele kernen in Nickerie

VHP-voorzitter Chan Santokhi heeft in het weekend een aantal functionele kernen in het rijstdistrict Nickerie geïnstalleerd.

Ten huize van de familie Nasrullah aan de Awad Husseinweg in de Corantijn polder is een grote kern geïnstalleerd. Deze grote kern, die bestaat uit 635 leden, is onderverdeeld in 6 kernen en staat onder leiding van Hadji Safar Ilahibaks.

De statuten van de partij zijn zodanig gewijzigd dat een kern niet meer gebiedsgebonden hoeft te zijn. Een groep van gelijkgerichte mensen en of gelijkgerichte belangen mag zich ook organiseren tot een functionele kern van de partij. Dat kan dus ook op basis van geloof zoals de kern van Hadji Nasrullah.

Verpleegkundigen van een ziekenhuis kunnen ook een functionele kern vormen en zich bij de partij aansluiten, ongeacht hun woonplaats. Maar de mensen mogen geen lid zijn van de partij en ook geen lid van een reeds bestaande kern.

Nieuwe VHP’ers, die zich aandienen als persoon of in groepsverband hebben dus de keus om toe te treden tot een reeds in hun gebied bestaande kern of tot een nieuw op te richten functionele kern.

De functionele kernen hebben na bekrachtiging door het hoofdbestuur ook stemrecht op het partij congres en helpen daarmede ook bepalen welke richting de partij opgaat.

Voor de aanvang van de bijeenkomst aan de Awad Hussein weg werd 1 minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de slachtoffers van de zinloze terroristische aanslag op 2 moskeeën in Nieuw Zeeland. De kern onder leiding van hadji Safar Ilahibaks heeft te kennen gegeven onvoorwaardelijk de Orange movement te ondersteunen teneinde Suriname te redden.

Santokhi sprak zijn waardering uit aan het adres van deze nieuwe VHP’ers, die de stap hebben genomen om zonder enige voorwaarde, de Orange Movement massaal te ondersteunen. Maar het verbaast hem niet want dagelijks ziet hij personen en groepen van personen in de wagons van de Oranje beweging springen om hun bijdrage te leveren om Suriname te redden.

Aan de Koulen weg te Nieuw-Nickerie werden ten huize van de familie Crawford 3 kernen geïnstalleerd en deze kernen staan onder leiding staan van Marjorie Crawford. Het gaat om de kern Nieuw-Nickerie met een registratie van 186 nieuwe VHP’ers, kern Wageningen met 86 nieuwe redders van Suriname en kern Statenweg met 56 nieuwe Oranje movers.

Zowel bij de eerste als tweede bijeenkomst hebben de nieuwe VHP’ers, aangeven dat zij heel hard zullen werken om de 5 zetels van Nickerie, voor de VHP binnen te halen zodat de VHP samen met het volk, Suriname kan redden.

In zijn slotwoord zei Santokhi dat in 2020, de kiezers maar 2 keuzes hebben, namelijk: “Kiezen voor het huidig beleid en daarmede regelrecht naar de afgrond gaan of kiezen voor de Oranje beweging om Suriname te redden. Het stemt ons goed dat wij nu merken, dat steeds meer Surinamers kiezen voor ‘Red Suriname.

Delen:

Meer nieuws

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:

Suriname doet mee aan EXPOCARIBE 2019

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s…

Delen:

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up