Samenwerking KMO-fonds en lokale banken

Om de afhandeling van financieringsaanvragen via het KMO-fonds te versnellen, is een nieuwe werkwijze ingesteld.

De lokale banken spelen hierbij een belangrijke rol. Het bestuur van het KMO-fonds heeft verder besloten dat ondernemers uit alle sectoren via het fonds een financiering kunnen aanvragen.

Het KMO-fonds heeft met de Hakrinbank en Godo-bank een samenwerkingsovereenkomst gesloten, met andere banken worden nog gesprekken gevoerd, net als met de bankiersvereniging.

Een belangrijk nieuw element in de werkwijze is dat de ondernemer uiteindelijk zaken doet met een van de lokale banken. Als hij of zij voldoet aan de eisen van het KMO-fonds zal de lokale bank een lagere rente hanteren dan bij niet KMO-klanten.

De bank kan dit doen omdat het KMO-fonds een samenwerking is aangegaan met het Garantiefonds waardoor de risico’s voor de bank kleiner worden. Hierdoor zal de bereikbaarheid van financiering voor een grote groep kleine en middelgrote ondernemers (KMO) makkelijker worden. Dit zal een positief effect op de economische bedrijvigheid hebben.

De doelgroep die voor een financiering via het KMO-fonds in aanmerking komt zijn startende en doorstartende bedrijven die geen of onvoldoende onderpand hebben. Er is geen beperking ten aanzien van de sector waarin de ondernemers opereren.

De KMO-unit, een onderdeel van het Ministerie van HI en T, zal zich bezighouden met het begeleiden van ondernemers bij het proces van hun financieringsaanvraag. Dit zal ervoor zorgen dat de banken snel kunnen handelen, omdat alle relevante stukken al zijn voorbereid.

De KMO-Unit en de banken zullen samenwerken bij het opstellen van uniforme documenten. De begeleiding door de medewerkers van de KMO-Unit bestaat uit het helpen bij het maken en verzamelen van alle informatie die de bank nodig zal hebben om een financieringsaanvraag te beoordelen. De maximaal te verstrekken lening is SRD 250.000.

KMO-klanten die bij de Hakrinbank een lening afsluiten kunnen rekenen op een rentepercentage van 9,75 %. Dit is lager dan het gangbare percentage.

Ondernemers die geïnteresseerd zijn in een financiering via het KMO-fonds kunnen contact opnemen met de KMO-unit.

Delen:

Meer nieuws

Else Sidoel medewerker van het jaar SVZ

Tijdens de jaarlijks terugkerende verkiezing onder ruim 700 medewerkers van het St. Vincentius Ziekenhuis (SVZ) is Else Sidoel vandaag verkozen tot beste medewerker van het…

Delen:

Verhoging kosten rijbewijs aangehouden

De voorgenomen verhoogde bedragen voor een nieuw rijbewijs, het verlengen daarvan en een duplicaat zijn tot nader order aangehouden, meldt de PR van het Korps…

Delen:

Nationaal kwaliteitsbeleid gelanceerd

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) is namens het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) als overheid bezig met de ontwikkeling van een nationaal kwaliteitsbeleid…

Delen:

Minister Samsoedien met ontslag

Naar aanleiding van de recente perikelen rondom de minister van Ruimtelijke Ordening Grond en Bosbeheer (RGB), Roline Samsoedien, heeft de minister vandaag haar portefeuille ter…

Delen:

Mogelijk aanhouding zoon minister Samsoedien

De zoon van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeleid (RGB) zal mogelijk worden aangehouden op basis van verdenking van het plegen van…

Delen:

“Peiling NIKOS onbetrouwbaar”

De VHP heeft met de recente NIKOS-peiling een gebrekkige poging gedaan om Martin Schalkwijk uit de kast te halen, luidt de kritiek vanuit de NDP….

Delen:

BOG, PAHO en KPS partners antirookcampagne

Het Bureau Openbare Gezondheidsdienst (BOG) en de Pan American Health Organization (PAHO) zullen vandaag de bewustwordingscampagne ‘Smoko?!….. Nee Mang’ lanceren. Delen:

Delen:

Meer aandacht voor forensisch werkveld

Met de viering van de Forensische dag heeft het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) getracht meer aandacht te creëren voor het Forensisch werkveld. Delen:

Delen:

OWT&C laat afwijkende bouwsels slopen

Het is gebleken dat er waarschijnlijk door onwetendheid van burgers, maar soms ook doelbewust- in afwijking van de verleende bouwvergunning wordt gebouwd op diverse locaties….

Delen:

Dc Collectief bespreekt grond- en bosbeleid

De districtscommissarissen (dc) hebben tijdens het jongste Dc Collectief diepgaand van gedachten gewisseld met de ministers Edgar Dikan (Regionale Ontwikkeling) en Roline Samsoedin (Ruimtelijke Ordening…

Delen:

Minister Tsang ontvangt nieuw bestuur VES

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) had de afgelopen week een kennismakingsgesprek met het nieuw bestuur van de Vereniging van Economisten in…

Delen:

Suriname doet mee aan EXPOCARIBE 2019

Het ministerie van Buitenlandse Handel en Investeringen van de Republiek Cuba, PROCUBA, de Kamer van Koophandel van de Republiek Cuba en de Provinciale Assemblee ‘s…

Delen:

Verhoogde controle door politie Regio Paramaribo

De politie van Regio Paramaribo heeft op zaterdagavond vanwege de handhaving van de openbare orde, veiligheidscontroles gehouden in de verschillende ressorten in hun werkgebied. Delen:

Delen:
Scroll Up