Samenwerking Buza en VFS Global voor E-Visa en E-Toeristenkaart

Vanwege de overstap naar het verschaffen van elektronische visa en toeristenkaarten door het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza) heeft een ondertekening voor de officiële samenwerking met de VFS Global plaatsgehad.

Waarnemend directeur Algemeen Beheer en Consulaire Zaken, Luziano Truideman en de “VFS Regional Head of the Americas”, Bernhard Vijaikumar plaatsten hun handtekening onder het document.

Deze elektronische visaregeling zal een efficiëntere en veiligere manier bieden voor de aanvraag, afhandeling, en afgifte van visa en toeristenkaart.

Het VFS Global hoofdkwartier is gevestigd in Dubai en is wereldwijd een van de grootste technologische diensten specialist voor landen op het gebied van visa- en paspoort-uitgifte- gerelateerde administratieve taken.

In februari 2019 heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met VFS Global een tweedaagse e-visa workshop georganiseerd.

De delegatie van VFS Global werd toen naar Suriname begeleid door Edward Palmer, “Senior General Manager – UK Visas and Immigration VFS Global”.

Waarnemend directeur Truideman bestempelde deze workshop als een van de belangrijke stappen in de aanloop naar de introductie van de elektronische visa en toeristenkaarten die het huidig systeem zal moeten vervangen. “Omdat Suriname veel te bieden heeft moet de visum en toeristen kaart procedure eenvoudig en vertrouwelijk zijn voor reizigers”, aldus Truideman.

Deze onlinedienst moet personen die wensen af te reizen naar Suriname, met name toeristen, instaat stellen om vanuit de comfort van hun huiskamer een visum of toeristenkaart aan te vragen en eveneens de betaling elektronisch te kunnen voldoen.

Delen:

Meer nieuws

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:

VHP gaat voor alle 5 zetels in Nickerie

Wageningers hebben zaterdagavond tijdens een VHP-vergadering aangegeven dat zij verandering willen en daardoor de Oranje beweging ondersteunen. Delen:

Delen:
Scroll Up