Russische vrouwen mogen tijdens WK seks hebben met buitenlandse toeristen, zegt Poetin

President Vladimir Poetin heeft laten weten dat Russische vrouwen tijdens het WK voetbal seks mogen hebben met buitenlandse toeristen, als ze dat zelf willen. Hij distantieert zich zo van de oproep van parlementslid Tamara Pletnyova, die had gevraagd om dat niet te doen.

Tamara Pletnjova (70), voorzitter van de Russische parlementscommissie van Gezin, Vrouwen en Kinderen, had aan de vooravond van het WK gesteld dat Russische vrouwen beter een partner van “hetzelfde ras” zoeken. “Vrouwen die met buitenlanders het bed induiken, lopen het risico alleenstaande moeder te worden”, zei ze.

Het Kremlin distantieert zich van die uitspraken. “Wat onze Russische vrouwen betreft: ze zullen zelf wel hun keuzes maken”, zegt Dmitry Peskov, woordvoerder van president Poetin. “Ze zijn de beste vrouwen ter wereld.”

Met haar oproep om geen seks te hebben met buitenlanders, verwees Tamara Pletnjova naar de ‘Kinderen van de Olympische Spelen’, na de Spelen in Moskou in 1980. Die term werd in het Sovjettijdperk gebruikt om niet-blanke kinderen te beschrijven die werden verwekt tijdens internationale evenementen na relaties tussen Russische vrouwen en mannen uit Afrika, Latijns-Amerika of Azië. Veel van die kinderen werden later geconfronteerd met discriminatie.

Meer bizar nieuws

Voetbalclub liegt over dood speler

De Leinster Senior Football League davert op zijn grondvesten. De Ierse regionale voetbalcompetitie heeft te maken gehad met een vals sterfgeval. Ballybrack FC, een van…

Japanse man (35) trouwt met hologram

De moeder van Akihiko Kondo weigerde naar zijn bruiloft in de Japanse hoofdstad Tokio te komen, maar haar 35-jarige zoon liet zich daardoor niet weerhouden….

Non wordt pornoster

Acht jaar zat ze in het klooster, de 28-jarige Yudi Pineda. Toen besloot de Colombiaanse het over een heel andere boeg te gooien. Ze zei…

Man (69) wil officieel 20 jaar jonger worden

Emile Ratelband lijdt naar eigen zeggen onder zijn officiële leeftijd. Daarom vroeg de Nederlandse positiviteitsgoeroe vandaag officieel aan de rechter om hem twintig jaar jonger…

Scroll Up