Russische regio roept noodtoestand uit om invasie van ijsberen

Redactie GFC Nieuws — De Russische archipel Novaya Zemlya (Nova Zembla) riep zaterdag de noodtoestand uit vanwege een “massale invasie van ijsberen”. De nederzetting Belushya Guba werd het zwaarst getroffen; daar drongen minstens 52 agressieve ijsberen binnen.

In de hele regio wordt agressief gedrag van de dieren gemeld, die op zoek zijn naar voedsel. Zij vallen mensen aan, dringen woningen en bedrijven binnen.

Er zijn continu minstens 10 beren in Belushya Guba. De inwoners durven hun huis niet te verlaten, waardoor de dagelijkse activiteiten worden verstoord.

De overheid zorgde voor militair transport dat scholieren en arbeiders naar hun plek van bestemming vervoert, en er wordt regelmatig gepatrouilleerd.

De bevolking merkt echter weinig van de veiligheidsmaatregelen die de overheid invoerde. De dieren reageren niet meer op licht- en geluidssignalen, en laten zich niet wegjagen door patrouillewagens en honden.

Bovendien mogen de agressievelingen niet worden neergeschoten wanneer zij mensen aanvallen. Voorlopig althans, want als verder niets helpt, zal ook deze optie worden overwogen.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up