‘Russische hackersgroep had jaar lang toegang tot e-mails Duitse overheid’

Een hackersgroep die verdacht wordt van aanvallen op de Duitse overheid had bijna een jaar lang toegang tot e-mails die vanuit het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken werden verstuurd.

De hackers maakten daarvoor gebruik van een kwetsbaarheid, een zogenaamde achterdeur, in de e-maildienst Outlook, concluderen onderzoekers van het Slowaakse internetbeveiligingsbedrijf ESET in een woensdag gepubliceerd rapport.

De onderzoekers van ESET noemen de groep Turla, een verwijzing malafide software met dezelfde naam. De hackers staan ook bekend onder namen van andere malware, waaronder Snake en Uroburos. Westerse inlichtingendiensten vermoeden dat Rusland direct of indirect achter de groep zit.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up