Rusland voorspelt: binnenkort beelden van chemische aanval én Amerikaans bombardement op Syrische regeringsdoelen

Het door de Russen voorspelde scenario lijkt begonnen. Zaterdag begon het Syrische leger met steun van Russische gevechtsvliegtuigen bombardementen op posities van terroristen, die in een benarde toestand zitten in de provincie Idlib.

Het Russische Centrum voor Syrische Verzoening zei dinsdag in een verklaring dat cameramensen van verschillende televisienetwerken in het Midden-Oosten en een Amerikaanse nieuwszender in de stad Jisr al-Shughur waren gearriveerd.

Legitimatie

Zij zullen beelden produceren van een gefingeerde aanval met chemische wapens. De beelden zullen de geplande dekmantel zijn die een Amerikaans bombardement op doelen van de Syrische regering moet legitimeren.

Er zal ook te zien zijn hoe leden van de Witte Helmen, een zogenaamde civiele verdedigingsgroep, inwoners van Jisr al-Shughur helpen na een vermeende chemische aanval door het Syrische leger.

De filmproducties zullen breed uitgezonden worden door televisiestations over de hele wereld, en op sociale media, staat in de verklaring.

Zwaardere aanval

De VS hebben onlangs gewaarschuwd dat het op een aanval met chemische wapens door Syrische regeringstroepen zou reageren met vergeldingsacties die zwaarder zullen zijn dan die van Amerikaanse, Britse en Franse troepen in april.

Deze week werd bekend dat Nederland stopt met de hulp aan de Witte Helmen, omdat het verzet tegen president Assad op instorten staat; hulp zou niet meer mogelijk en zinvol zijn.

Nederland is afgelopen voorjaar ook gestopt met hulp aan de terroristen die proberen de democratisch gekozen regering-Assad ten val te brengen.

Foto: Istiklal

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up