Rusland en Argentinië willen elkaar niet meer in dollars betalen

Rusland en Argentinië overwegen om hun wederzijdse handel te betalen in elkaars valuta, in plaats van in Amerikaanse dollars. Steeds meer landen overwegen de dollar als betaalmiddel te dumpen, vanwege de handelsbeperkingen die de VS oplegt aan landen als Iran, Cuba, Rusland en andere.

Ook geopolitieke en commerciële spanningen dwingen veel landen de dollar te negeren ten faveure van lokale valuta. Dat kan enorme, nadelige gevolgen hebben voor de Amerikaanse economie: als de vraag naar dollars afneemt, daalt de waarde

China en Rusland zijn naar verluidt bezig met het opstellen van een pact om het gebruik van de roebel en de yuan in hun bilaterale en internationale handel te vergroten om de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar te verminderen om sancties tegen financiële transacties te voorkomen.

Iran, dat onlangs doelwit werd van unilaterale sancties door de VS, schakelde over naar nationale valuta’s in de handel met Zuid-Korea, Irak, Rusland en Turkije.

Vorige maand werd een bilaterale valuta-swapovereenkomst ter waarde van 28,81 miljard dollar getekend tussen China en Indonesië.

In oktober ondertekenden China en Japan een wisselarrangement van meerdere miljarden dollars, gericht op het verbeteren van de financiële stabiliteit en het stimuleren van bedrijfsactiviteiten in beide landen. In augustus sloten Qatar en Turkije een swapcontract af nadat Doha plannen had aangekondigd om 15 miljard dollar te investeren in Turkse markten.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up