Rusland bezorgd over drugshandel

Suriname wordt steeds meer door de rest van de wereld beschouwd als een drugsland met alle gevolgen van dien.

Dit zei de voorzitter van de NPS donderdag bij de start van de Algemene Politieke Beschouwingen in het parlement. “Wij weten dat de handel in drugs vele nadelen voor de samenleving veroorzaakt. We zien wat het allemaal kan doen met vooral onze jongeren die door het gebruik van deze drugs geen eigen ontwikkeling kunnen realiseren en zelf een gevaar vormen voor de ontwikkeling van ons land”, haalde Rusland aan.

Verder kunnen volgens de NPS’er naast de directe invloed ook aanverwante belangrijke consequenties genoemd worden, zoals de inzet van door drugs verdiende gelden in de economie met als gevolg dat je economische ontwikkeling geen stevig fundament heeft.

Rusland: “actoren binnen deze activiteit investeren de gelden in reguliere economische activiteiten en belanden de legale bedrijfsactiviteiten in een enorme nadelige positie, omdat je nooit kan concurreren tegen mensen die op basis van de drugshandel investeringen doen. Wanneer een legitiem bedrijf een winst van 10% nodig zou hebben om een feasible plan uit te voeren, kan het bedrijf dat haar basis heeft in de illegaliteit, zich permitteren om zelf verliezen te maken en zo de overhand in de economie te verwerven”.

Rusland is er voorstander van dat krachtiger wordt opgetreden tegen deze praktijken om ons land op het acceptabele spoor van ontwikkeling te brengen binnen de huidige international gemeenschap. “Hierbij wensen wij te benadrukken dat de ondersteuning naar de justitiële autoriteiten vereist is en we niet ertoe kunnen overgaan om juist deze instituten vanwege wat voor reden dan ook te verzwakken met alle nadelige gevolgen van dien. Wij keuren daarom de polemiek die is ontstaan rond de procureur-generaal af en roepen op tot respect en rust naar de autoriteiten toe en er alles aan te doen om de criminaliteit in ons land eensgezind aan te pakken”.

Rusland waarschuwt tenslotte voor de impact van drugscriminaliteit op de democratie. “Men kan via allerlei manieren doordringen in het systeem van het land en zo de overhand nemen op het totale staatsbestel met alle nadelige gevolgen van dien.”

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up