Roy aangehouden voor uitstaande boetes van SRD 700 in 2016

Leden van het Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) voerden dinsdag reguliere wegcontrole in het ressort Uitvlugt uit, waarbij werd nagegaan of autobestuurders verkeersvonissen op hun naam hebben. Bij deze controle werd de 50-jarige autobestuurder Roy staande gehouden, nadat bleek dat hij drie verkeersvonnissen op zijn naam heeft staan.

Roy werd hiervan in kennis gesteld en verklaarde zich nog goed te heugen beboet te zijn geworden voor verkeersovertredingen in het jaar 2016. Deze bestuurder weigerde te voldoen aan de door de rechter opgelegde straf.

De wetsdienaren gingen over tot de aanhouding van Roy. Om zich te onttrekken aan zijn aanhouding, verzette hij zich hevig. Ondanks zijn verzet, werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij aankomst op het politiebureau besloot de verdachte in plaats van de celstraf alsnog de boete te betalen.

Roy werd voorgeleid bij de aanwezige hulpofficier van justitie en na het betalen van de boete is de verdachte na een ernstige waarschuwing heengezonden.

Roy is in het jaar 2016 tijdens verkeerscontrole op de bon gezet voor de overtredingen: overschrijden van de maximum snelheid, rijden op de openbare weg zonder zijn voertuig te hebben herkeurd en rijden zonder gordel om. Voor deze boetes moest de overtreder volgens de opgelegde straf van de rechter SRD 700 betalen of als compensatie 17 dagen in een strafinrichting door brengen.(GFC)

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Serieoplichter in de kraag gevat

De politie van het ressort Geyersvlijt heeft op woensdag 9 januari Satish K. opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor oplichting. Via Sociale media bood…

Scroll Up