“Rosebel ligt volledig stil, niets draait”

De werknemers van Rosebel Goldmines blijven in actie. Ook de contractors hebben het werk neergelegd. “Rosebel ligt volledig stil, niets draait”, zegt de voorzitter van de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie, Lloyd Read. De werknemers zijn vanaf maandag in actie.

De contractors hebben zich intussen gebundeld in de Rosebel Contractors Werknemers Organisatie, die ook geleid wordt door Read.

Een bemiddelingspoging van minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen is door de directie afgewezen, terwijl de bond akkoord ging met die poging vanuit de regering.

De werknemers eisen duidelijkheid over onder meer de uitbetaling van toelagen en overuren.(GFC)

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up