RGB pakt illegale houtkap serieus aan

Minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening, heeft aangegeven dat illegale houtkap serieus zal worden aangepakt.

“Illegale houtkap betekent houtkap op terreinen waarvoor er geen toestemming is gegeven. Dat wordt afgehandeld volgens instructies zoals vastgesteld door de Procureur-Generaal.” De minister reageert hiermee op een vraag over illegale houtkapactiviteiten in het Boven Suriname gebied. “Het heeft de aandacht van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht”, aldus de bewindsman in De Nationale Assemblee.

“Vanwege de lucratieve opkoop en handel in rondhout is men gauw geneigd houtblokken te gaan vellen op domeingronden. Deze malafide ondernemers lopen het risico om in verzekering gesteld te worden of dat de illegale handelingen buiten proces worden afgehandeld met een ernstige waarschuwing en een boete.”

Verder heeft de minister aangegeven dat als betrokken instanties tijdig adviezen over domeingronden, gemeenschapsbossen en gebieden waar er illegaal hout wordt gekapt, uitbrengen aan de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) illegale houtkap efficiënter kan worden aangepakt.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:
Scroll Up