RFHL neemt zeven Scotiabank bedrijven over

GFC NIEUWS- Republic Financial Holdings Limited (RFHL) laat in een persbericht weten dat zij haar overname van zeven Scotiabank bedrijven op 31 oktober heeft gesloten.

Na goedkeuring van de Centrale Bank van Trinidad en Tobago, de Centrale Bank van het Oostelijk Caribisch Gebied en de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten, en de uitvoering van de Banking Business Vesting Orders in vijf van de Oost-Caribische gebieden, heeft RFHL formeel de bedrijfsvoering van Scotia overgenomen in Anguilla, Dominica, Grenada, St. Kitts & Nevis, St. Lucia, St. Maarten en St. Vincent & de Grenadines.

De overname voegt 350 teamleden toe aan haar personeelsbestand, US$ 1,5 miljard aan de totale activawaarde van de Groep en US$ 20 miljoen aan de netto winst.

De totale activabasis van de Republic Group zal uitgroeien tot ongeveer US$ 14,5 miljard met een winst van ca. US$ 260 miljoen.

Bij het uitspreken van zijn waardering voor een ieder die heeft bijgedragen aan de succesvolle afronding van de transactie, die oorspronkelijk werd aangekondigd in november 2018, zei de voorzitter van de RFHL-group, Ronald Harford: “Ik wil graag de vele Regelgevende instanties en de regeringen van de zeven landen bedanken voor hun uitingen van vertrouwen in de Groep.

“Ik wil ook mijn waardering uitspreken voor het personeel van zowel RFHL als Scotiabank die all inspanningen hebben gepleegd om vandaag tot realiteit te maken. Ik verzeker alle stakeholders van de Groep dat hun vertrouwen en inspanningen niet misplaatst zijn en dat de Groep ernaar uitkijkt enorme waarde te creëren in alle zeven rechtsgebieden.

RFHL heeft een nieuwe dochteronderneming opgericht in St. Lucia, Republic Bank (EC) Ltd, die zal fungeren als het hoofdkantoor voor de Oost-Caribische activiteiten, met uitzondering van Grenada.

De activiteiten van Scotia in Grenada zijn samengevoegd met de bestaande dochteronderneming van de Groep in Grenada, Republic Bank (Grenada) Limited.

Er is ook een nieuwe dochteronderneming opgericht in St. Maarten, Republiek Bank (St. Maarten) N.V. om toezicht te houden op de activiteiten in dat grondgebied.

Zoals eerder aangegeven toen de transactie werd aangekondigd, was er geen sprake van verlies van banen van personeel in enig land. Nigel Baptiste, voorzitter van de RFHL-groep, verwelkomde alle nieuwe teamleden en zei: “De RFHL-groep is gebouwd op onze mensen, omdat wij geloven dat dit ons onderscheidt van andere financiële instellingen.

“We vonden het belangrijk dat de mensen achter het succes van de bedrijfsactiviteiten van Scotia in elk land de belangrijkste drijfveren van het succes van onze nieuwe activiteiten in die landen bleven. Ik ben zeer verheugd om elk van hen te mogen verwelkomen bij de Republic-familie en ik kijk uit naar hun groei en de onze, in de komende jaren en decennia. ”

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer nieuws

Verbrandingsoven Saramacca in gebruik genomen

GFC NIEUWS- In aanwezigheid van districtscommissaris Sarwankoemar Ramai van Saramacca, NDP-parlementariër Nao-mi Samidin en de onderdirecteur van Volksgezondheid, Robert Mohamed, werd vrijdag de verbrandingsoven te…

Delen:

RBTP houdt Chinese ondernemer aan

GFC NIEUWS- De 41-jarige ondernemer Quingkun Z. werd op 12 november door leden van het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) op zijn woonadres te Paramaribo…

Delen:

Zes verdachten ingesloten tijdens inval

GFC NIEUWS- De Narcotica Brigade pleegde op 7 november een inval in een woning aan de Burnetstraat. Zie ook een ander interessant bericht door op…

Delen:

NPS drie afdelingsbesturen rijker

GFC NIEUWS- De NPS is drie nieuwe onderafdelingsbesturen rijker en wel in het Rensproject, Beni’s Park en Wanica. Zie ook een ander interessant bericht door…

Delen:

Santokhi: 28 zetels haalbaar

GFC NIEUWS- De VHP is in staat om bij de verkiezingen van 2020 de beoogde 28 zetels binnen te halen, zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Zie…

Delen:

RO wil afzetgarantie voor ‘gron nyan’

GFC NIEUWS- Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een systeem ontwikkeld, om rayonleiders te belasten met de…

Delen:
Scroll Up