Republikeinen: ‘Amerikaanse overheid leverde nul bewijs voor ‘Syrië’

De Amerikaanse overheid heeft “nul bewijs” geleverd dat de Syrische regering achter de vermeende chemische aanval in Douma zit. De overheid is slechts afgegaan op informatie die op het internet circuleerde.

Dat zegt Thomas Massie, Republikeins afgevaardigde in het Amerikaanse Congres, op Twitter.

Dat kan volgens Massie twee dingen betekenen: of de regering heeft geen overtuigend bewijs, of zij heeft besloten dit bewijs niet te verstrekken aan het Congres. “Hoe dan ook, niet goed,” voegde hij eraan toe.

Onzinnig

Massie is één van de prominente Republikeinen die tegen de raketaanval van vorige week op Syrië is. Eerder hadden ook de Republikeinse senatoren Justin Amash en Rand Paul zich uitgesproken tegen de Amerikaanse interventie in Syrië.

In een andere tweet noemt Massie het onzinnig dat Assad gifgas zou gebruiken, direct nadat Donald Trump had aangekondigd zijn troepen terug te trekken uit Syrië.

De Amerikaanse, Britse en Franse regeringen beweren dat zij inlichtingen en ander bewijsmateriaal hadden waaruit bleek dat chloor en sarin werden gebruikt bij de vermeende aanval van 7 april in Douma.

Déjà vu

Zij weigeren dit bewijs openbaar te maken omdat het “geheim” was of omdat anders “organisaties op het grond” in gevaar zouden komen.

Diverse media trekken de parallel met de Amerikaanse invasie in Irak van 2003, tegen de wens van de OPCW en andere internationale organisaties.

Ook toen werd nooit bewijs geleverd voor de aanwezigheid van massavernietigingswapens en werden die nooit gevonden.

Meer nieuws

Straatrover ingesloten

De 28-jarige Denzil M. is in verzekering gesteld door de politie van het ressort Latour voor beroving. Hij zou een man op straat hebben beroofd…

Zwedens Pu:rste bier komt uit het riool

Milieuactivisten zijn laaiend enthousiast, de echte bierliefhebber mogelijk wat minder, maar een Zweedse brouwerij is apetrots op hun bier, gemaakt uit rioolwater. Grondig gefilterd rioolwater,…

Districtscommissarissen dienen begroting in

Alle districtscommissarissen hebben conform artikel 54 van de Wet op Regionale Organen, hun districtsbegroting over het dienstjaar 2019 aangeboden aan minister Edgar Dikan van Regionale…

Scroll Up