Relatie Suriname en CARPHA wordt verder verdiept

De relatie tussen Suriname en de Carribean Public Health Agency (CARPHA) wordt verder verdiept en versterkt.

In dat kader heeft Virginia Asin-Oostburg, Director Surveillance, Disease Prevention and Control, een bezoek gebracht aan ons land. Suriname is al 6 jaar lid van de organisatie die zich bezighoudt met alle facetten van public health in de regio.

Vanuit de organisatie is besloten ervoor zorg te dragen dat de lidlanden beter geïnformeerd worden over wat CARPHA doet en betekend voor de landen.

Asin-Oostburg zegt met verschillende public health instituten in ons land te hebben gesproken over het werk dat zij doen en te kijken welke raakvlakken er zijn voor verbetering van de samenwerking. Ze heeft onder meer van gedachten gewisseld met de Medische Zending, RGD en het BOG, meldt het NII.

In samenwerking met alle relevante actoren in Suriname is ook van gedachten gewisseld over het helpen uitrollen van het farmaceutische beleid. Volgens Asin-Oostburg wordt er met de hulp van CARPHA een roadmap uitgezet. Suriname heeft altijd veel betekend voor CARPHA.

Minister Patrick Pengel was de voorzitter van het uitvoerende orgaan van de organisatie. De samenwerking is heel goed te noemen, ook inzake het beschikbaar stellen van data.

Asin-Oostburg geeft aan dat het regionale orgaan een waakhond functie heeft, als het gaat om ziektebeelden die zich voordoen. Als dat het geval is komt de organisatie gelijk in actie.

De CARPHA-topper benadrukt tevreden te zijn over de relatie tussen haar organisatie en Suriname.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up