Relatie Suriname en CARPHA wordt verder verdiept

De relatie tussen Suriname en de Carribean Public Health Agency (CARPHA) wordt verder verdiept en versterkt.

In dat kader heeft Virginia Asin-Oostburg, Director Surveillance, Disease Prevention and Control, een bezoek gebracht aan ons land. Suriname is al 6 jaar lid van de organisatie die zich bezighoudt met alle facetten van public health in de regio.

Vanuit de organisatie is besloten ervoor zorg te dragen dat de lidlanden beter geïnformeerd worden over wat CARPHA doet en betekend voor de landen.

Asin-Oostburg zegt met verschillende public health instituten in ons land te hebben gesproken over het werk dat zij doen en te kijken welke raakvlakken er zijn voor verbetering van de samenwerking. Ze heeft onder meer van gedachten gewisseld met de Medische Zending, RGD en het BOG, meldt het NII.

In samenwerking met alle relevante actoren in Suriname is ook van gedachten gewisseld over het helpen uitrollen van het farmaceutische beleid. Volgens Asin-Oostburg wordt er met de hulp van CARPHA een roadmap uitgezet. Suriname heeft altijd veel betekend voor CARPHA.

Minister Patrick Pengel was de voorzitter van het uitvoerende orgaan van de organisatie. De samenwerking is heel goed te noemen, ook inzake het beschikbaar stellen van data.

Asin-Oostburg geeft aan dat het regionale orgaan een waakhond functie heeft, als het gaat om ziektebeelden die zich voordoen. Als dat het geval is komt de organisatie gelijk in actie.

De CARPHA-topper benadrukt tevreden te zijn over de relatie tussen haar organisatie en Suriname.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up