Regeringsdelegatie oriënteerde zich te Ornamibo

Een regeringsdelegatie onder leiding van vicepresident (vp) Ashwin Adhin heeft zich georiënteerd op de vuilstortplaats te Ornamibo. De vp heeft samen met de ministers van Regionale Ontwikkeling, Justitie en Politie en Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C) en de districtscommissaris van Wanica Zuid-Oost, Audrey Hankers, poolshoogte genomen van de huidige situatie aldaar.

De vp belegt vandaag een persconferentie omtrent de bevindingen en de maatregelen die vanuit de regering getroffen zullen worden, opdat deze situatie tot het verleden behoort.

Minister Lilian Ferrier van OW&C geeft aan dat uit voorzorg enkele scholen in de nabije omgeving van de vuilstortplaats deze week gesloten blijven. De bewindsvrouw heeft de leerkrachten van deze scholen geadviseerd de lessen voor deze week anders voor te bereiden, zodat de achterstand de komende week niet te groot is. “Wij kunnen zelf ook meehelpen om het anders te doen als we al leren om ons vuil te scheiden. Ik heb de kinderen drie tonnen beloofd en ze wisten al precies waar die drie tonnen voor bestemd waren”, sprak de bewindsvrouw.

Verder gaf zij de kinderen aan dat het een onaangename situatie is, maar dat zij niet voor lang nog last zullen hebben ervan.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up