Regeringen van Suriname en Guyana: ‘Doe je huiswerk’, zegt adviesbureau

Redactie GFC Nieuws — “Suriname en Guyana hebben een kleine bevolking en kleine economieën. Dit betekent dat significante olieproductie een enorme invloed kan hebben op deze economieën,” schrijft de journaliste Kiana Wilburg in Kaieteur News. Beide landen moeten dan ook hun huiswerk doen en de olieactiviteiten heel goed in de gaten houden, waarschuwt zij.

“Het beheren van relaties met private partners vraagt ​​om een ​​genuanceerde aanpak. Veel van de vertegenwoordigers van de producerende landen benadrukten de noodzaak om een ​​gezonde balans in relaties met oliemaatschappijen als partners te vestigen.

Het is noodzakelijk voor de overheid om bedrijfsactiviteiten nauwlettend in de gaten te houden, en ervoor te zorgen dat zij volgens het boekje werken en de staat betalen waar hij recht op heeft.

Maar het pad naar succes betekent ook dat overheidsfunctionarissen hun huiswerk doen om te zorgen dat ze op de juiste plaatsen kijken en hun partners niet onnodig vertragen of belasten.”

In Suriname overwegen de autoriteiten mogelijke hervormingen bij Staatsolie, die nu een gemengd regelgevende en commerciële rol in het geval van een offshore ontdekking speelt, zegt het Amerikaanse Natural Resource Governance Institute (NRGI).

Het Instituut zegt dat de consensus tussen Guyanese en Surinaamse collega’s is dat, geconfronteerd met de grote uitdaging van het opbouwen van de capaciteit van de staat om toezicht te houden op complexe productie, een belangrijke stap is om een ​​sobere, strenge evaluatie van behoeften uit te voeren om strategische besluitvorming te vergemakkelijken.

Foto: Staatsolie

Delen:

Meer nieuws

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:
Scroll Up