Het Surinaamse volk heeft recht op een effectief sociaal programma dat hun welzijn verbetert en hen ondersteunt in tijden van nood.
Helaas lijkt de regering Santokhi tot op heden tekort te schieten in het vervullen van deze cruciale taak. De politiek retoriek van beloften en toekomstvisies wordt niet langer geaccepteerd zonder daadwerkelijke vooruitgang op het gebied van sociaal beleid.
Het is van essentieel belang dat de regering concrete stappen onderneemt om het sociale programma te verbeteren en te versterken.
Het is niet voldoende om alleen maar mooie woorden en beloften te uiten; er is actie nodig om de levens van de Surinaamse bevolking daadwerkelijk te verbeteren.
Een van de belangrijkste kritiekpunten is de schijnbare onwil of onvermogen van de regering om daadkrachtig op te treden en echte verandering te bewerkstelligen.
Ondanks plannen en beloften blijft de daadwerkelijke vooruitgang op dit gebied achterwege, waardoor de meest kwetsbaren in de samenleving lijden onder gebrekkige sociale voorzieningen.
Transparantie en verantwoording zijn ook cruciaal in het succesvol uitvoeren van sociaal beleid.
Het gebrek aan informatie over hoe het geld wordt besteed aan sociale programma’s voedt het wantrouwen onder de bevolking en roept vragen op over de effectiviteit en integriteit van de regeringsinspanningen op dit gebied.
Bovendien lijkt de regering Santokhi zich meer te richten op het behouden van politieke macht dan op het daadwerkelijk verbeteren van het welzijn van de Surinaamse bevolking.
Politieke manoeuvres en strategische zetten krijgen meer aandacht dan concrete maatregelen om de sociale omstandigheden van de bevolking te verbeteren.
Het is duidelijk dat de zogenaamde inspanningen van de regering Santokhi om het sociaal programma te verbeteren meer weg hebben van een façade dan van een werkelijke toewijding aan verandering. Het Surinaamse volk verdient beter dan loze beloften en politieke spelletjes.
Het is hoog tijd dat de regering Santokhi haar beloftes nakomt en echte verandering teweegbrengt in het leven van de Surinaamse mensen. Alleen dan kunnen we echt spreken van een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft en niemand achterblijft.
C. Wallerlei
Dit artikel betreft een ingezonden opiniestuk. Voor de publicatie van ingezonden artikelen hanteren wij specifieke voorwaarden. Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen via info@gfcnieuws.com.
Let op: Publicatie van opiniestukken houdt niet in dat GFC Nieuws het eens is met de inhoud