Regering pakt problematiek defecte lichtaggregaten aan

Het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft een inventarisatie gemaakt van de defecte lichtaggregaten in het binnenland.

Uit informatie is komen vast te staan dat een aantal van 22 generatoren niet in werking is. Een lijst met benodigdheden is reeds opgestuurd naar de Raad van Ministers, ter goedkeuring. De verwachting is dat binnen niet al te lange tijd de financiële middelen hiervoor door het ministerie van Financiën worden vrijgemaakt.

Dit zei NH-minister Sergio Akiemboto in De Nationale Assemblee bij de behandeling van de begroting over het dienstjaar 2019. De bewindsman wenst bij het repareren van de lichtaggregaten ook het gedeelte van training van medewerkers die de machine moeten bedienen mee te nemen, waardoor de machines door eigen mensen op adequate wijze kunnen worden onderhouden. De straks gerepareerde machines zullen de stroomproblematiek in het binnenland aanzienlijk terugdringen.

In het parlement zijn veel vragen gesteld over de elektrificatie kwestie in het binnenland. De minister gaf aan dat met betrekking tot deze kwestie, in samenwerking met het ministerie van Regionale Ontwikkeling een discussie op gang is gebracht.

Het gaat in deze om het ontwikkelen van een bewustzijnsprogramma voor de bewoners van het binnenland, met betrekking tot het gebruik van zonne-energie, zodat zij deze vorm van energievoorziening ook kunnen beheersen.

Delen:

Meer nieuws

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:
Scroll Up