Regering blijft zich inzetten voor voedselvoorziening regio

De Surinaamse regering zal zich blijven inzetten om te voorzien in de voedselzekerheid en voedselveiligheid in het Caribisch gebied.

President Desiré Bouterse zegt dat Suriname en Guyana veel natuurlijke hulpbronnen hebben, die ingezet kunnen worden om mede te voorzien in deze behoefte. Inspanningen op dit gebied zullen ertoe leiden dat de enorme importlast van Caribische zusternaties, zoals Antigua & Barbuda zal afnemen door het aanwenden van eigen regionale materialen en producten.

Door het gezamenlijk ontplooien van economische activiteiten kan hierin worden voorzien, waardoor de economische ontwikkeling in de respectieve landen wordt gestimuleerd.

De president heeft deze uiteenzetting gegeven tijdens zijn toespraak donderdag bij de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee. Hij is ingegaan op het recente bezoek van de premier van Antigua & Barbuda, Gaston Browne, aan Suriname.

Dit bezoek heeft geresulteerd in goede vooruitzichten voor de relatie tussen Suriname en Antigua & Barbuda, waarbij er concrete afspraken zijn gemaakt voor samenwerking. Met financiering en technische ondersteuning van het Caricom Ontwikkelingsfonds (CDF) zal worden gewerkt aan het ontwikkelen en uitvoeren van een samenwerkingsplan, voor het vergroten van de landbouwproductie en handel tussen beide landen.

Gekeken zal worden naar de mogelijkheden voor import van bouwmaterialen, waaronder steenslag en zand uit Suriname. Alsook naar de acties die noodzakelijk zijn om zowel de lucht, als de maritieme connectiviteit te verbeteren.

Het concretiseren van deze zaken zal geschieden in samenwerking met het CDF uit de samenwerkingsovereenkomst met Antigua & Barbuda, waarbij een bedrag van US$ 310.000 is vrijgemaakt voor technische bijstand.

De beoogde samenwerking geeft invulling aan het idee van Caricom Joint Enterprises, zoals in 2012 is voorgesteld door Suriname.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up