Ref ‘man of the match’ bij Nederlands amateurvoetbal na zeldzame treffer

Redactie GFC Nieuws — Bizar moment zaterdag, in de voetbalwedstrijd van Harkemase Boys tegen HSV Hoek in de Derde Divisie bij de amateurs. Scheidsrechter Maurice Paarhuis bracht de stand op 3-2 voor Harkemase met een tikballetje in de linkerbenedenhoek. “Nog nooit meegemaakt dit” sputterden de Boys op Twitter.

 

 

Thuisploeg Harkemase stond met 3-1 voor, toen de bal terechtkwam bij de arbiter.

De ref aarzelde geen seconde en plaatste de bal met links over de streep. Vervolgens keurde hij zijn eigen doelpunt goed.

Formeel had Paarhuis gelijk: de scheidsrechter wordt beschouwd als een neutraal object. Als de bal via zo’n object in het doel terecht komt, geldt dat als een doelpunt.

Niet voor lang, voorspelt Twitter. Daar wordt erop gewezen dat de spelregels op 1 juni veranderen. Dan tellen ballen die via de scheids tussen de palen komt, niet meer mee voor de eindstand.

Veel had Hoek niet aan de oude regel: Harkemase won met 4-2.

 

 

Delen:

Meer bizar nieuws

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:

Inbraak mislukt: auto te klein voor buit

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse stad Dallas (Texas) gaf beveiligingsbeelden vrij van een tamelijk bizarre, mislukte inbraak. Delen:

Delen:
Scroll Up