“Recycling with a Twist” bij Art Gallery Sukru Oso

Recycling with a Twist is een fundraisingsproject waarvan de opbrengst -afhankelijk van de grootte- bestemd is voor door de organisatie uit te kiezen stichtingen of instellingen.

Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld via aankoop van allerhande 2e hands artikelen van uitstekende kwaliteit haar bijdrage te leveren aan ondersteuning van bovengenoemd streven.

De grondgedachte van deze fundraising is het inmiddels over de hele wereld en ook in Suriname ingeburgerde begrip “recycling”, hergebruik, wrokobaka (bron: E. Van der Hilst).

Steeds vaker maakt men de keuze zorgvuldiger met het milieu om te gaan en oa af te stappen van de wergwerp-cultuur. In de wereld van de kunsten is de techniek van hergebruik zeer populair en zijn de resultaten soms verbluffend.

Deze verkoopdag dient een tweeledig doel: het publiek komt aan zijn trekken en de geselecteerde instellingen varen er wel bij. “Schenkingen worden via de kopers omgezet in schenkingen ”.

Hapjes en drankjes zullen tegen schappelijke prijs te verkrijgen zijn. De organisatie maakt van de gelegenheid gebruik haar steentje bij te dragen aan het bevorderen van het milieubewustzijn. Zij doet dit door gebruik van herbruikbare bekers en verkoop van koek, in plaats van in servet of plastic bordje, geserveerd op “banablad”.

De bezoekers wordt gevraagd een tas mee te nemen voor de aangekochte artikelen. Plastic zakken, tassen en ander pakmateriaal zullen niet te verkrijgen zijn.

Ook dit jaar weer hebben verschillende podiumartiesten belangeloos hun medewerking toegezegd en hun enthousiasme belooft samen met de onmisbare inzet van talrijke vrijwilligers een interessant en sfeervol evenement.

Deze dag is in het leven geroepen door de theatermaker Frank Wijdenbosch. Door verschillende instanties te ondersteunen met de verworven fondsen op dit tweejaarlijks evenement, kunnen in plaats van Frank’s oorspronkelijke wens één Surinaams kind te ondersteunen, nu meerdere kinderen in het zonnetje worden gezet.

Hij kan zijn plan mede realiseren door de vele schenkingen van vrienden en instanties in Nederland waar hij woont en werkt en die zijn oproep tot bijdragen in allerlei vormen rijkelijk beantwoorden.

Ook in Suriname groeit tot onze vreugde de belangstelling om bij te dragen aan dit evenement ieder jaar aanzienlijk.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up