“Recycling with a Twist” bij Art Gallery Sukru Oso

Recycling with a Twist is een fundraisingsproject waarvan de opbrengst -afhankelijk van de grootte- bestemd is voor door de organisatie uit te kiezen stichtingen of instellingen.

Het publiek wordt in de gelegenheid gesteld via aankoop van allerhande 2e hands artikelen van uitstekende kwaliteit haar bijdrage te leveren aan ondersteuning van bovengenoemd streven.

De grondgedachte van deze fundraising is het inmiddels over de hele wereld en ook in Suriname ingeburgerde begrip “recycling”, hergebruik, wrokobaka (bron: E. Van der Hilst).

Steeds vaker maakt men de keuze zorgvuldiger met het milieu om te gaan en oa af te stappen van de wergwerp-cultuur. In de wereld van de kunsten is de techniek van hergebruik zeer populair en zijn de resultaten soms verbluffend.

Deze verkoopdag dient een tweeledig doel: het publiek komt aan zijn trekken en de geselecteerde instellingen varen er wel bij. “Schenkingen worden via de kopers omgezet in schenkingen ”.

Hapjes en drankjes zullen tegen schappelijke prijs te verkrijgen zijn. De organisatie maakt van de gelegenheid gebruik haar steentje bij te dragen aan het bevorderen van het milieubewustzijn. Zij doet dit door gebruik van herbruikbare bekers en verkoop van koek, in plaats van in servet of plastic bordje, geserveerd op “banablad”.

De bezoekers wordt gevraagd een tas mee te nemen voor de aangekochte artikelen. Plastic zakken, tassen en ander pakmateriaal zullen niet te verkrijgen zijn.

Ook dit jaar weer hebben verschillende podiumartiesten belangeloos hun medewerking toegezegd en hun enthousiasme belooft samen met de onmisbare inzet van talrijke vrijwilligers een interessant en sfeervol evenement.

Deze dag is in het leven geroepen door de theatermaker Frank Wijdenbosch. Door verschillende instanties te ondersteunen met de verworven fondsen op dit tweejaarlijks evenement, kunnen in plaats van Frank’s oorspronkelijke wens één Surinaams kind te ondersteunen, nu meerdere kinderen in het zonnetje worden gezet.

Hij kan zijn plan mede realiseren door de vele schenkingen van vrienden en instanties in Nederland waar hij woont en werkt en die zijn oproep tot bijdragen in allerlei vormen rijkelijk beantwoorden.

Ook in Suriname groeit tot onze vreugde de belangstelling om bij te dragen aan dit evenement ieder jaar aanzienlijk.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up