Rechter beslist in voordeel Neus in zaak Yokohama versus Neus

De rechter heeft in het voordeel beslist van politica Maisha Neus in de zaak die Yokohama Trading N.V. aanhangig maakte tegen Neus. In oktober ontving zij een aanmaning van de advocaat van Yokohama om een afbeelding die zij geplaatst had op haar Facebookpagina te verwijderen en haar verontschuldigingen aan te bieden.

Op de gewraakte afbeelding werd Yokohoma afgeschilderd als een van de kapitalisten en drugsbaronnen.

Neus verwijderde de afbeelding, maar gaf toen meteen aan dat zij niet zal rectificeren. “De meme is verwijderd, maar er zal geen rectificatie volgen, omdat ik de meme niet heb gemaakt en zelf ook middels broadcast heb ontvangen. Dus waarvoor zou ik excuses moeten aanbieden”, schreef Neus over deze kwestie.

Daarnaast was volgens haar de meme ook op verschillende profielen op social media te vinden. “Hebben die ook een aanmaning gehad? En het delen van afbeeldingen is niet strafbaar en valt onder vrije meningsuiting. De kranten zijn er dagelijks vol van spotprenten en memes”, aldus Neus.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up