Rechter beslist in voordeel Neus in zaak Yokohama versus Neus

De rechter heeft in het voordeel beslist van politica Maisha Neus in de zaak die Yokohama Trading N.V. aanhangig maakte tegen Neus. In oktober ontving zij een aanmaning van de advocaat van Yokohama om een afbeelding die zij geplaatst had op haar Facebookpagina te verwijderen en haar verontschuldigingen aan te bieden.

Op de gewraakte afbeelding werd Yokohoma afgeschilderd als een van de kapitalisten en drugsbaronnen.

Neus verwijderde de afbeelding, maar gaf toen meteen aan dat zij niet zal rectificeren. “De meme is verwijderd, maar er zal geen rectificatie volgen, omdat ik de meme niet heb gemaakt en zelf ook middels broadcast heb ontvangen. Dus waarvoor zou ik excuses moeten aanbieden”, schreef Neus over deze kwestie.

Daarnaast was volgens haar de meme ook op verschillende profielen op social media te vinden. “Hebben die ook een aanmaning gehad? En het delen van afbeeldingen is niet strafbaar en valt onder vrije meningsuiting. De kranten zijn er dagelijks vol van spotprenten en memes”, aldus Neus.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up