Rechtbank stript werkgever die medewerksters discrimineerde voor 3 miljoen

Redactie GFC Nieuws — Vijf zwarte strippers in de Amerikaanse staat Mississippi krijgen een forse schadevergoeding omdat zij door hun werkgever werden gediscrimineerd. De vrouwen mogen meer dan 3 miljoen dollar verdelen.

Een federale rechtbank concludeerde dat de arbeidsomstandigheden voor de zwarte vrouwen bij Danny’s Downton Cabaret in de stad Jackson veel slechter waren dan die voor hun witte collega’s.

Zij mochten bijvoorbeeld minder werken en kregen boetes als zij een opdracht misten. Witte strippers hadden flexibele werktijden en kregen geen boetes.

De Equal Employment Opportunity Commission (EEOC) klaagde Danny’s vorig jaar hiervoor aan.

EEOC zegt dat de rechter een “krachtig signaal” stuurde naar werkgevers die denken dat zij boven de wet staan.

Delen:

Meer nieuws

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:
Scroll Up