Rechtbank beveelt man om Sikh-optocht bij te wonen en te leren over het geloof na ‘haatmisdrijf’

Redactie GFC Nieuws — Een man in de Amerikaanse staat Oregon moet van een rechter les volgen over het sikhisme. Bovendien moet hij een jaarlijkse optocht van sikhs bijwonen. Na de optocht moet hij de rechtbank vertellen wat hij over de religie heeft geleerd. De rechter legde hem dat op, samen met een gevangenisstraf van 180 dagen en een proeftijd van 3 jaren, na een haatmisdrijf tegen een sikh.

Andrew Ramsey (25) rukte in januari de tulband van winkelier Harwinder Singh Dodd af en trok hem aan zijn baard. De man weigerde hem sigaretten te verkopen als hij zijn identiteitsbewijs niet liet zien.

Het slachtoffer, een Sikh, legde de rechtbank uit dat de tulband en de baard heilige symbolen van zijn geloof zijn. Het verwijderen van de tulband door Ramsey was “een van de ergste dingen die hem ooit hadden kunnen overkomen”. 

De rechter hoopt dat het bijwonen van een Sikh-evenement de veroordeelde zal helpen om andere religies te respecteren.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up