Rebellenleider en ex-doelman Syrische voetbalelftal gedood tijdens gevechten

Abdelbaset Sarout (27), een bekende ex-doelman van het Syrische voetbalelftal, is deze week gedood tijdens gevechten in Syrië.

ijdens de Siege of Homs van 2011-14 werd hij een Syrische rebellencommandant en deed mee aan geweldloze protesten tegen de regering onder leiding van Bashar Hafiz al-Assad.

Sarout vertegenwoordigde Syrië op het U-17 en U-20 niveau. De oorlog in zijn land heeft zijn leven op zijn kop gezet. Zijn vader en vier van zijn broers kwamen eerder om tijdens de burgeroorlog in Syrië.

Het voetbalelftal van Syrië wordt door Bashar Hafiz al-Assad gebruikt als propagandamiddel en weigeren sommige spelers om daar invulling aan te geven. 38 voetballers zijn gedood sinds de oorlog begon.

Acht jaren van oorlog in Syrië hebben in totaal 370.000 mensen het leven gekost, onder wie 112.000 burgers volgens een schatting van het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten in maart.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up